REKORDI PADAJU PRED NOVAKOM! Naciljana dva Federerova!
Foto: Profimedia

u istoriji tenisa

REKORDI PADAJU PRED NOVAKOM! Naciljana dva Federerova!

Najbolji teniser sveta bi lako mogao da dođe do novih "recki"

Objavljeno: 11:01h

Rekordi padaju pred Novakom Đokovićem.

Tri velika rekorda pala su samo prošle nedelje:

- Postao je teniser sa najviše Masters titula (37),

- Popravio je svoj lični rekord po titulama na Mastersu u Parizu (6),

- U "gradu svetlosti" je prošle nedelje postao i rekorder po broju pobeda kao prvi reket sveta, gde je nadmašio Rodžera Federera, koji je pre njega držao taj rekord.

Đoković je najavio više puta kako mu je jedan od najvećih motiva da nastavi da igra to što može da obara rekorde i upisuje svoje ime u istoriju tenisa.

Do kraja godine, Novak će igrati na završnom Mastersu u Torinu, gde može da sruši još dva velika rekorda. Oba su trenutno u vlasništvu Rodžera Federera. U pitanju je rekord po broju titula na završnom Mastersu. Federer ima šest, jednu više od Đokovića, koji deli drugo mesto sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom.

Novak Đoković, Rodžer Federer
foto: Profimedia

Titula u Londonu donela bi Novaku još jednu "recku" u GOAT debati, jer je to jedan od retkih Federerovih rekorda gde je trenutno bolji od Đokovića i Federera.

Takođe, ukoliko bi trijumfovao u Torinu, Novak bi postao najstariji teniser u istoriji koji je osvojio titulu na završnom Mastersu.

Trenutno je tu takođe rekorder Federer, koji je 2011. godine osvojio titulu sa 30 godina i tri meseca. Đoković sada ima 34 godine i pet meseci.

Masters u Torinu na programu je od nedelje 14. novembra, a učesnici su pored Novaka Đokovića još i Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Kasper Rud i Hubert Hurkač.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.