NOVAK ĐOKOVIĆ: Trudim se da sve što sam uradio i naučio prenesem na nove generacije!
Foto: Profimedia

bravo

NOVAK ĐOKOVIĆ: Trudim se da sve što sam uradio i naučio prenesem na nove generacije!

"Znanje može da bude kletva, ako ga ne upotrebljavaš" - ističe Novak

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u poznim je godinama igračke karijere, a znajući koliko je opsednut "belim sportom" ne bi imao ništa protiv ni da se oproba u trenerskim vodama.

Đoković je u nedelju osvojio Masters u Parizu, ali osim je što je majstor ove igre, gaji sklonost i ka tome da znanje prenosi na generacije.

Novak Đoković
foto: Profimedia

"Volim stvarno ovaj sport. Ne volim ga samo onda kada pobeđujem – volim ga kada sam sa svojom decom na terenu, kada ga gledam na televiziji ili uživo, i kada pokušavam da prenesem svoje iskustvo i znanje novim generacijama u Teniskom centru Novak kojem sam jako posvećen", rekao je dodajući:

"Trudim se da sve što sam uradio i naučio prenesem na nove generacije. Znanje može da bude kletva, ako ga ne upotrebljavaš. Mislim, jeste upotrebljivo za mene, ali šta ću s tim posle, da ga nosim u grob i da kažem ’bio sam najbolji’, a da niko posle mene nema te informacije iz mog života, filozofije, metodologije rada, pristupa", rekao je najbolji teniser sveta.

Stigao je i da se našali na pitanje da li bi trenirao Danila Medvedeva.

"Mislim, ako bih bio njegov trener, ne bih imao mnogo posla. Šalim se. On je jedan od najboljih tenisera sveta u ovom trenutku, a ako ga zdravlje bude služilo, biće u vrhu godinama i osvojiće još slemova. U to nema sumnje".

Kako je istakao, na vreme je počeo da se kali za budući poziv.

"Nikada nije kasno, a nikada nije ni rano. Za mene je to logičan sled stvari u životu, da to prenesem na nekog drugog. Vidim se u različitim ulogama u budućnosti, drago mi je da mogu da se razvijam i kao trener", rekao je on.

Vremena za odmor nema previše pošto već u nedelju startuje Završni masters u Torinu u koji će Đoković ući rasterećeniji posle Pariza budući da zna da je bar do 31. januara obezbedio prvo mesto na ATP listi.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.