OTPISAO NADALA I FEDERERA -NOVAK JEDINI BRANI ČAST VELIKE TROJKE: Nalet novih tenisera!
Foto: EPA Sebastien Nogier

Stefanos Cicipas istakao u intervju

OTPISAO NADALA I FEDERERA -NOVAK JEDINI BRANI ČAST VELIKE TROJKE: Nalet novih tenisera!

U veliko intervjuu Grk se osvrnuo na "veliku trojku" ali i budućnost tenisa

Objavljeno: 12:37h

Stefanos Cicipas dao je intervju za "Sport BIld" u kom je odgovorio na kritike koje trpi, kao i govorio o aktuelnom momentu u finišu teniske sezone.

On je na US openu dobijao zvižduke zbog čestih odlazaka u toalet tokom mečeva, što je bila jedna od najvećih tema poslednjih nedelja.

- Nije mi namera da prekinem nečiji ritam, niti je to taktičko oruđe. Na teniskom terenu gledam samo sebe, ne i protivnika. Bilo je slučajeva u mojoj karijeri kada sam osvajao set sa 6:0 i onda odlazio u toalet, jer mi je potrebno da se presvučem. Obično je to povezano sa teškim uslovima. U Indijan Velsu, na primer, nikada nisam to radio jer su uslovi veoma suvi. Ne znojim se toliko kao u Sinsinatiju ili na US openu. Uslovi su različiti i ja na njih odgovaram - rekao je Cicipas.

Govorio je o "velikoj trojci" u svetu tenisa – Novaku Đokoviću,Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, te istakao da zna ko će biti sledeća "velika trojka".

- Od trenutne "velike trojke" trenutno je tu samo jedan veliki igrač: Novak Đoković. On je još uvek najbolji na svetu. Iza njega su igrači poput Danila Medvedeva, Aleksandra Zvereva i mene. Mi možemo da postanemo sledeća "velika trojka". Čvrsto verujem u to da smo nas trojica najbolji posle Noleta.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Koliko još može Đoković da bude na najvišem nivou?

- Niko to ne znam. Imam puno poverenja u njega i znam da će se još uvek boriti za velike titule. U tenisu postoje situacije koje ne očekujete. Ko je mislio da će Federer da nastavi da igra sa 40 godina. Ja nisam. Ali sam potpuno siguran da će se ponovo vratiti - poručio je Cicipas.

Potom je Cicipas odgovori šta mu je još potrebno da osvoji prvi grend slem u karijeri.

- Nivo ovih turnira je neverovatno visok. Svaki igrač iz prvih 10 na svetu može da osvoji grend slem. Tenis je napredovao i postao više fizikalniji sport. U ovim vremenima je veoma ekstremno. Moraš da obraćaš pažnju na svaki detalj. Dominik Tim je pravi primer. Uložio je puno fizičke i mentalne energije da osvoji US open. Gledam sam svaki meč na tom turniru i bilo je neverovatno. Ključ uspeha na ovim turnirima je da dobijaš mečeve sa što manje napora i da sačuvaš energiju za sledeći meč. Đoković je to pokazivao tokom cele karijere i Medvedev je dokazao na prethodnom US openu - zaključio je Cicipas.

(Espreso/B 92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.