NOVAK KAŽE DA JE CILJ ISPUNJEN, SUTRA SE BORI ZA BONUS: Medvedev je moj NAJVEĆI rival, videli ste kako igra!
Važan datum, Foto: Profimedia

'skinuo pritisak sa grbače'

NOVAK KAŽE DA JE CILJ ISPUNJEN, SUTRA SE BORI ZA BONUS: Medvedev je moj NAJVEĆI rival, videli ste kako igra!

Čovek sam, i meni se dešavaju usponi i padovi - poručio je Đoković

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je na razne teme sa srpskim novinarima nakon plasmana u finale ATP Pariza.

To je njegovo 54. masters finale, a ujedno je overio prvo mesto na kraju 2021. godine.

Izneo je utiske o meču protiv Huberta Hurkača, rekordu i predstojećem meču sa Danilom Medvedevom.

- Mislim da sam već u prvom meču probio taj neki grč, izgubio sam set protiv Fučoviča, bio je to napet meč. Uspeo sam da osetim opet šta znači zvaničan meč posle dva meseca. Koliko god igrao poena na treningu i trenirao, drugačije je kada se igra zvaničan meč, mentalno i emotivno doživljavaš sve mnogo drugačije. Pritisak i očekivanja su uvek veliki, pogotovo kada ja igram uvek se očekuje pobeda. Na neki način sam navikao na to, iskustvo koje imam mi to donosi, da uđem miran i pripremljen u meč, ali sa druge strane, čovek sam i meni se takođe dešavaju usponi i padovi - rekao je Đoković.

Novak Đoković
foto: EPA/Christophe Petit-Tesson

O meču sa Danilom.

- Videli ste kako igra, zato je grend slem šampion. Moram da igram na visokom nivou da bih osvojio trofej i sutra ću dati sve od sebe da to i uradim.

Da li je proslavio rekord sa timom?

- Nema slavlja jer se već spremam za naredni meč, za finale. Pritisak je veliki koji uvek čovek oseća kada se bori za broj jedan na kraju sezone, ali je sada osećaj sjajan kada je taj pritisak skinut sa grbače. Igram protiv drugog tenisera sveta, najvećeg rivala trenutno Medvedeva, želim da pobedim i da završim nedelju trijumfalno. Videćemo šta će biti. Veliko je ovo dostignuće, ponosan sam, zadovoljan i srećan. Zato sam i došao u Pariz. Cilj je ispunjen. Sve što se još desi je veliki bonus - objašnjava Novak.

Danil Medvedev
foto: EPA/Yoan Valat

Šta očekuje od pariske publike u nedelju?

- Osećam podršku pariske publike. Oni nisu laka i jednostavna publika za privoleti. Potrebno je bilo mnogo vremena, godina i uspeha da do toga dođe. Oni najviše podržavaju svoje igrače i kada ne igraš sa Francuzom to je poželjno, da budu na tvojoj strani. Biće kako treba da bude, ali znam da će me podržavati i trudim se da to koristim kao energiju.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.