"NOVAK ĆE POSTATI NAJBOLJI SVIH VREMENA, SVIĐALO SE TO VAMA ILI NE": Za poznatu Nemicu je to samo pitanje vremena!
Foto: Starsport

nema dilemu

"NOVAK ĆE POSTATI NAJBOLJI SVIH VREMENA, SVIĐALO SE TO VAMA ILI NE": Za poznatu Nemicu je to samo pitanje vremena!

Barbara Šet danas radi kao voditelj emisija tokom tri grend slema (izuzev Vimblodna) na Jurosportu

Objavljeno:

Barbara Šet, nekada sedma igračica sveta, smatra da Novaka Đokovića očekuje veliki izazov u Njujorku.

Ona je u analizi žreba uoči početka poslednjeg grend slema sezone izjavila da najbolji teniser sveta neće imali nimalo lak zadatak da ostvari kalendarski slem.

Novak u prvom kolu igra sa teniserom iz kvalifikacija, a Nemica kaže da će biti interesantno videti kako će se on nositi sa pritiskom na turniru.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Mislim da će Novak na kraju završiti kao najbolji svih vremena. Da li vam se to sviđa ili ne, to nije važno. Ako osvoji ovaj turnir imaće najviše grend slemova. Ne verujem da će Federer osvojiti još jedan. Bili bismo srećni da ga vidimo da igra, zajedno sa Rafom, ali stvari nisu nimalo lakše. Ne verujem ni da će Medvedev, Cicipas ili neko drugi osvijiti 21 titulu. Novak izgleda kao da ima 27 ili 28 godina. Veoma je spreman i dobro se stara o svom telu. Čak i da ne uzme titulu u Njujorku, osvojiće ih još. Zna koliko je važno narednih nekoliko godina - izjavila je Barbara.

Mats Vilander, Novak Đoković, Barbara Šet
foto: Printscreen/Eurosport

Naravno, bilo je i pitanje ko bi mogao da bude najveća prepreka Đokoviću na Flašing medouzu.

- Ovim redom, Medvedev, Cicipas, Zverev pa Beretini. Rubljov je takođe igrao dobro. Očekujem uzbudljiv turnir. Na poslednjih nekoliko slemova videli smo kako se Novak nosi sa mladim igračima. Veoma dobro podnosi pritisak. Očigledno će ga osećati i tokom naredne dve nedelje, inače ne bi bio čovek. On može da osvoji sva četiri turnira u godini. Sve je u tome kako će se nositi sa pritiskom, biće interesantno - dodala je Šet.

Mats Vilander i Barbara Šet
Mats Vilander i Barbara Šetfoto: Printscreen/Eurosport

Ona je poručila i da nije zabrinuta za muški tenis kada se članovi "velike trojke" budu penzionisali.

- Danil će osvojiti slem, možda već sad, ko zna? Sigurna sam da jednom hoće, već je pobeđivao najbolje i razvio se kao igrač. Zverev takođe. Nisam zabrinuta za muški tenis posle Rodžera, Rafe i Novaka jer je ovo dobra generacija. Imaju drugačije stilove i jake ličnosti. Sve je uzbudljivo u toj mešavini novih i starih generacija, svi čekaju da vide ko će od tih mladih prvi doći do grend slema - zaključila je Šet.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.