ZVEREV U PROBLEMU PRED JU ES OPEN: Saša angažovao tim advokata posle tužbe o zlostavljanju bivše devojke!
Foto: Profimedia

kad mu je najmanje trebalo

ZVEREV U PROBLEMU PRED JU ES OPEN: Saša angažovao tim advokata posle tužbe o zlostavljanju bivše devojke!

Aleksander Zverev ima možda najbolju priliku da se domogne svog prvog grend slem trofeja, pa mu je ova tužba stigla u vrlo nezgodnom trenutku

Objavljeno:

Nemački teniser Aleksander Zverev oglasio se povodom tužbe bivše devojke Olge Šaripove da je zlostavljao dok su bili u vezi.

Po mnogima najveći konkurent Novaka Đokovića na predstojećem Ju Es openu nalazi se u sjajnoj formi, ali u zao čas pojavila se tužba koja bi mogla da mu poremeti fokus.

Aleksander Zverev
foto: EPA/Chema Moya

On je u otvorenom pismu još jednom negirao optužbe koje je Šaripova iznosila i ranije u medijima.

- Uključio sam svoje nemačke i američke advokate po ovom pitanju. Već su održali preliminarni sastanak protiv izvora i autora koji je objavio ove lažne optužbe. Sud je ispratio naše argumente i izjave, optužbe su kleveta i potpuno lažne. Advokati su zbog toga započeli dalji proces protiv izvora i autora. Kategorički i nedvosmisleno odbijam navode da sam zlostavljao Olju. Takođe podržavam osnivanje zakona ATP o nasilju u porodici. Više se neću oglašavati o ovom pitanju - napisao je Zverev.

Priča o psihofizičkom nasilju Saše Zvereva nad Olgom Šaripovom ponovo se našla u centru pažnje javnosti nakon intervjua koji je sa Ruskinjom obavio poznati teniski novinar Ben Rotenberg.

On je u objavljenom tekstu kritikovao ATP zbog nedostatka borbe protiv nasilja i preduzimanja mera u konkretnom slučaju, iako optužbe nisu dokazane. Pritom je pohvalio Novaka Đokovića koji se zalaže da se više govori o ovim problemima.

- Narativ se možda menja. Tokom meča za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, komentatori na NBC-ju i Olimpijskom kanalu su se detaljnije pozabavili optužbama za nasilje, nego što je to ranije učinjeno na američkoj televiziji. Nakon što je voditeljka iz studija sažela optužbe Šaripove između setova, komentatori Mari Kariljo i Deren Kejhil kritikovali su nedostatak akcije ATP-a - napisao je Rotenberg.

Šaripova je Rotenbergu pričala o problemima koje je imala u domovini nakon javnog "prokazivanja" Zvereva.

- Kada su videli šta sam govorila, reagovali bi u stilu ‘oh, previše je problema sa ovom devojkom’. Sada radim u dobroj kompaniji sa sjajnim ljudima, ali ne želim da otkrivam gde radim. Uživam u svom poslu i idem kod psihologa. Zvereva samo želim da pitam zašto ne može da kaže istinu. Ne radi se o meni, već o njegovom životu, treba da bude iskren prema sebi. Mnoge devojke u ovim situacijama ćute, ne govore jer se plaše komentara, osude i priče da to nije istina. Samo sam htela da pokažem da nije teško govoriti o tome, ako znaš da si rekao istinu i da nisi loš čovek, i da nisi zaslužio ovako nešto - rekla je Šaripova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.