NEKAD NIJE PODNOSIO NOVAKA, DANAS GA REDOVNO HVALI: Bivši teniski "bombarder" istakao i atipičan kvalitet Nadala!
Foto: Profimedia

objektivan

NEKAD NIJE PODNOSIO NOVAKA, DANAS GA REDOVNO HVALI: Bivši teniski "bombarder" istakao i atipičan kvalitet Nadala!

Endi Rodik je po penzionisanju ostao na pozitivnom skoru u duelima sa srpskim teniserom jer ga je pobedio pet puta u devet mečeva

Objavljeno:

Čuveni američki teniser Endi Rodik svoj jedini Gren slem trofej osvojio je na Ju Es openu 2003. godine. Sa razornim servisom dugo je bio u najužem krugu kandidata za slavlje na Vimbldonu, ali se u sva tri finala koja je igrao isprečio Rodžer Federer.

U poznom delu karijeru tek je bilo teško doći do velikog trofeja nakon pojave Rafaela Nadala, pa Novaka Đokovića. Sada je u razgovoru za kanal "Tenis" pohvalno govorio o ovoj dvojici rivala.

Endi Rodik
foto: AP

Nadalu je istakao udarac koji je prilično zanemaren, a koji je odlično funkcionisao i pored toga što nije bio izrazito jak kao kod drugih levorukih tenisera (i u fudbalu, recimo, među najjačim šuterima većina su levonogi igrači).

- Rafa nije uobičajeni levoruki teniser, bar kada je servis u pitanju. Kada kažete levoruki serveri, na pamet padaju Felisijano Lopez, Greg Rusedski, čak je i Goran Ivanišević bio ‘davež’, ali Rafa je uvek imao način kako da se izvuče. Čak i ako promaši i loptica bude kratka, svejedno ide gore, i nemate onda preterano dobre opcije, posebno jer ne možete samo da je pošaljete preko mreže. Bilo je teško za mene - rekao je Rodik prilikom komentara mečeva protiv Nadala.

Rafael Nadal
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Onda se osvrnuo na Đokovićevu sposobnost da ukroti i najjače udarce i uzvrati vrlo preciznim i dubokim loptama.

- Mislim da je Novak zaista promenio igru, jer ima sposobnost da preusmeri lopticu gde želi sa velikom preciznošću - rekao je Amerikanac.

Novak Đoković, Endi Rodik
foto: Profimedia

Endi Rodik je po penzionisanju ostao na pozitivnom skoru u duelima sa srpskim teniserom jer ga je pobedio pet puta u devet mečeva.

Ipak, neke od tih dvoboja su obeležile optužbe Rodika da Đoković folira povrede i sumnjao je u njegov fer-plej. Po penzionisanju je znatno korigovao stav i sada je redovno među onima koji prvi čestitaju Novaku podvige.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.