NOVAKOVO PRVO MESTO MOŽE BITI UGROŽENO: Đoković mora biti perfektan u Njujorku!
Foto: EPA/Rungroj Yongrit

verujemo da će biti pobeda

NOVAKOVO PRVO MESTO MOŽE BITI UGROŽENO: Đoković mora biti perfektan u Njujorku!

Đoković ipak i dalje sve drži u svojim rukama. Ako dođe bar do polufinala US Opena, šta god da Rus i Grk urade u Sinsinatiju ili na samom grend slemu, to im neće biti dovoljno da ga svrgnu sa ATP trona

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je svoju 334. nedelju na prvom mestu ATP liste, međutim sam tron može mu biti ugrožen po završetku poslednjeg grend slema u sezoni, Otvorenog prvenstva Amerike.

Posle neostvarenog cilja na Olimpijskim igrama u Tokiju, prvi reket sveta na Ju Es Open stiže sa jasnim ciljem, a to je osvajanje sva četiri najveća turnira u kalendarskoj godini, što do sada nikome nije pošlo za rukom u open eri.

Iako ima prednost od 1500 bodova u odnosu na drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva, prvo mesto na ATP listi mu može biti poljuljano na poslednjem ovosezonskom grend slemu, i to ne od strane jednog tenisera, već od dvojice. Taj drugi je Grk, Stefanos Cicipas.

Novak Đoković, Danil Medvedev
foto: Profimedia

No, njima neće biti lako da to urade. Naime, potrebno je da jedan od njih dvojice osvoji i turnir u Sinsinatiju i Ju Es Open, a da Đoković rano ispadne na Ju Es Openu, koji u Njujorku počinje 30. avgusta.

Đoković ipak i dalje sve drži u svojim rukama. Ako dođe bar do polufinala US Opena, šta god da Rus i Grk urade u Sinsinatiju ili na samom grend slemu, to im neće biti dovoljno da ga svrgnu sa ATP trona.

Učešće na Otvorenom prvenstvu Amerike otkazao je Rodžer Federer, a veliko je pitanje da li će na njemu zaigrati i Rafael Nadal.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.