NOVAK ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI! Odbranjen je Vimbldon, neka svako zna - SRBIN JE GOAT! (FOTO)
Foto: Profimedia

VIMBLDON, FINALE

NOVAK ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI! Odbranjen je Vimbldon, neka svako zna - SRBIN JE GOAT! (FOTO)

Kompletan tok meča mogli ste pratiti na našem portalu

Objavljeno: 19:06h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković šesti put u karijeri osvojio je Vimbldon, pošto je u finalu pobedio Italijana Matea Beretinija sa 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:3).

Đokoviću je ovo 20. grend slem titula u karijeri, po čemu se izjednačio sa dosadašnjim rekorderima Rodžerom Federeom i Rafaelom Nadalom.

Novak Đoković je sada na putu da osvoji i kalendarski grend slem, pošto mu je današnja pobeda donela treći grend slem ove godine, posle Australijan opena i Rolan Garosa.

Novak Đoković
foto: Profimedia

ČETVRTI SET:

6:3 - KRAJ MEČA!!!!!!!!!! Meč lopta za Novaka posle 3 sata i 19 minuta igre. Idemo dalje, ne dozvoljava Beretini kraj meča u ovom trenutku. Briljantnim izlaskom na mrežu Đoković stiže do druge meč lopte. Ubitačnim forhendom Beretini je spasio i ovu meč loptu. Treća meč lopta.

GREŠI BERETINI, NOVAK JE ŠESTI PUT U KARIJERI POBEDNIK VIMBLDONA!!!!!!!!!!

Novak Đoković
foto: Profimedia

5:3 - Još samo jedan gem deli Đokovića od odbrane titule na turniru u Londonu.

4:3 - BREEEEEEEEEEEEEEJK!!!!!!!!!! Novak pritiska Matea i stiže do prve brejk prilike u četvrtom setu 30:40. Duplom greškom Đoković dolazi do brejka koji ga približava konačnom trijumfu

3:3 - Prvi problemi za Novaka u četvrtom setu 0:30. Kakav poen Novaka bilo ga je svuda po terenu 30:30. Izvukao se Đoković i na prepoznatljiv način proslavio osvajanje jako bitnog gema.

2:3 - Prvi servis sada savršeno sluša Beretinija.

2:2 - Sve za sada u četvrtom setu dobro ide kada je reč o igračima koji serviraju, novo izjednačenje.

1:2 - Beretini ne dozvoljava Đokoviću da mu zapreti na startu četvrtog seta.

1:1 - Novak je imao malo problema ali je uspeo gem uspešno da privede kraju i dođe do izjednačenja.

0:1 - Beretini otvara set svojim servisom. Izgubio je dva poena, ali je stigao do prvog gema u četvrtom delu igre.

TREĆI SET:

6:4 - Novak divnim poenom dolazi do dve set lopte 40:15. Izbacuje forhend u aut, ali ima drugu set priliku. Izbacuje Beretini loptu u aut, Novak je na set od osvajanja Vimbldona.

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

5:4 - Uspeo je Mateo da dođe do gema, tako da će Novak posle pauze servirati za prednost u setovima.

5:3 - Đoković osvaja gem i dolazi na korak od prednosti u setovima. Beretini sada mora da servira kako bi produžio treći set.

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

4:3 - Perfektno odigran gem Beretinija koji smanjuje rezultat.

4:2 - Dve brejk lopte Beretini 15:40. Uspeo je srpski teniser da se izvuče i ovsoji još jedan gem.

3:2 - Bez većih problema Beretini stiže do gema.

3:1 - Beretini sada pritiska Novaka u njegovom servis gemu, izjednačenje. Jako važan gem osvaja Đoković i overava prednost brejka.

2:1 - BREEEEEEEEEJK!!!!!! Prvu brejk priliku u trećem setu ima Đoković koju odmah koristi i stiže do ogromne prednosti u ovom delu meča.

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:1 - Uzvraća Novak i takođe bez izgubljenog poena dolazi do gema.

0:1 - Sa dva as udarca Beretini otvara ovaj deo igre 30:0. Osvojio je i naredna dva poena od toga je još jedan bio as udarac. Italijan stiže do prednosti.

DRUGI SET:

6:4 - Nove tri set lopte za Đokovića 40:0. Koristi ovoga puta prvi i stiže do izjednačenja u setovima.

Novak Đoković
foto: Profimedia

5:4 - Novak kao da se naljutio zbog izgubljenog prethodnog gema dolazi do tri set lopte 0:40. Beretini je osvojio pet narednih poena, tako da će Đoković morati još jednom da servira kako bi osvojio set.

5:3 - BREEEEEEEEEJK!!!!! Novak je vrlo nezgodno proklizao, a Mateo stigao do dve brejk prilike 15:40. Iskoristio je drugu i oduzeo Novaku servis.

5:2 - Najatraktivniji poen u meču dobija Beretini, a on mu ujedno donosi i novi gem.

Mateo Beretini
foto: EPA/Steve Paston

5:1 - Osvaja gem Novak i stiže na korak od izjednačenja u setovima.

4:1 - Upisao se Beretini na semafor u drugom setu.

4:0 - Đoković dobija za 68 sekundi servis gem i tako overava i drugi brejk.

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:0 - BREEEEEEJK!!!!!!!! Prva dupla greška Beretinija 30:30. Novak ima novu brejk priliku 30:40, ali siloivitim forhendon italijanski teniser dolazi do izjednačenja. Strašan volej Beretinija neutralisao je drugu brejk priliku srpskog tenisera. Treću brejk priliku Đoković koristi i dolazi do velike prednosti u drugom setu.

2:0 - Novak je izgubio jedan poen u ovom gemu, ali je zato uspeo da potvrdi brejk.

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:0 - BREEEEEEEEEJK!!!!!!! Prvi u drugom setu servira Beretini, izjednačenje 40:40. Brejk šansa za Đokovića koju srpski teniser koristi i stiže do bitne prednosti na startu drugog dela igre.

PRVI SET:

6:7 - TAJ-BREJK: Beretini odmah na startu pravi mini brejk 3:0. Siguran je sada Novak smanjuje na 3:2. Đoković vraća mini brejk 3:3. Novak šalje kratku loptu, Mateo to koristi i stuže do 5:3. Đoković smanjuje na 5:4, ali italijanski teniser ima dva svoja servisa koji mu mogu doneti osvajanje prvog seta. Izuzetno je brz Beretini, hvata Đokovićev drop-šot i stiže do dve set lopte 6:4. Koristi prvu i as udarcem rešava prvi set u svoju korist.

Mateo Beretini
foto: Profimedia

6:6 - Novak pritiska Matea i dolazi do izjednačenja. Beretini osvaja naredna dva poena i odvodi set u taj-brejk.

6:5 - Da se malo smire živci, lak servis gem Đokovića bez izgubljenog poena, obezbeđen je taj-brejk.

5:5 - Potpuni egal, italijanski teniser se vratio u prvi set, sada je sve otvoreno.

5:4 - BREEEEEEEJK!!!! Raspucali su se sada teniseri, Beretini traži čelendž, lopta je dobra 30:30. Đoković izbacuje forhend u aut, Beretini ima brejk loptu koju na svu sreću nije uspeo da iskoristi. Kakav kiks Đokovića, nova brejk šansa za Beretinija koju koristi i na oduševljenje publike oduzima servis srpskom teniseru.

Mateo Beretini
foto: Profimedia

5:3 - Drugim asom na meču Beretini dolazi do 30:30. Velike greške pravi Beretini u ovom gemu, izjednačenje. Novak dolazi do prve set lopte. Služi servis Beretinija ovog puta, novo izjednačenje. Pritiskao je Đoković, ali nije uspeo da slomi Beretinija tako da će srpski teniser servirati za osvajanje prvog seta.

5:2 - Novi dobar servis gem srpskog teniseta koji je na korak od osvajanje prvog seta.

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

4:2 - Mateo uzima svoj servis gem i smanjuje Novakovu prednost.

4:1 - Novak potvrđuje prednost brejka briljantnim gemom bez izgubljenog poena.

3:1 - BREEEEEEEEJK!!!! Evo nove mini prilike za Novaka 15:30. Prva brejk šansa za srpskog tenisera 30:40. Sjano servira Beretini, izjednačenje. Drugu šansu koja mu se pružila Đoković je iskoristio i tako prvi oduzeo servis svom rivalu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

2:1 - Nešto ne štima u Novakovom servisu, nova dupla greška 0:30. Zicer promašuje Beretini 15:30. Prvi Đokovićev as u meču 40:30 pa još jedan sjajan servis za osvajanje gema.

1:1 - Novak je imao 30:30, ali je italijanski teniser osvojio naredna dva poena i osvojio svoj prvi gem u finalu Vimbldona.

1:0 - Počelo je finale Vimbldona i to na jako loš način po Novaka pošto je napravio duplu servis grešku 0:15. Stiže Đoković i do svog prvog poena u finalu 15:15. Još jedna dupla Novakova greška, prva brejk prilika za Beretinija 30:40 koju je najbolji teniser sveta uspeo da neutrališe. Novak se na kraju izvukao i poveo u finalu.

15:02 - Podbacivanjem novčića odlučeno je da Novak svojim servisom počne veliko finale.

15:00 - Igrači izlaze na teren.

Novak Đoković, Mateo Beretini
foto: Profimedia

U 134. finalu Vimbldona sastaju se Novak Đoković i Mateo Beretini. Ovo bi mogao biti istorijski i jubilarni dan za najboljeg tenisera sveta.

Novak igra u svom jubilarnom 30. grend slem finalu i bori se za jubilarnu 20. grend slem titulu kojom bi se izjednačio na večnoj listi sa najvećim rivalima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Najboljem svetskom teniseru ovo je sedmi nastup u borbi za vimbldonski pehar koji je do sada u karijeri osvojio pet puta. Rival sa druge strane mreže biće mu Mateo Beretini kome je ovo prvo grend slem finale u karijeri.

Đoković je na putu ka finalu eliminisao Džeka Drejpera, Kevina Andersona, Denisa Kudlu, Kristijana Garina, Martona Fučovića i Denisa Šapovalova, dok je Beretini bio bolji od Gvida Pelje, Botika van de Zandšulpa, Aljaža Bedenea, Ilje Ivaške, Feliksa Ožea-Alijasima i Huberta Hurkača.

Đoković protiv Beretinija vodi sa 2:0 u pobedama, a poslednji put igrali su nedavno u četvrtfinalu Rolan Garosa, kada je Novak pobedio sa 3:1 u stetovima.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.