NOVAK BI MOGAO DA POSLUŠA LEGENDU: Vilander tačno zna koja je Beretinijeva najveća mana
Foto: Profimedia

SAVETI

NOVAK BI MOGAO DA POSLUŠA LEGENDU: Vilander tačno zna koja je Beretinijeva najveća mana

Šveđanin je priznao da mu se sviđa kako igra italijanski teniser

Objavljeno:

Mats Vilander govorio je pred finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Matea Beretinija koje se igra u nedelju od 15 časova.

Legendarni Šveđanin je priznao da mu se sviđa kako igra italijanski teniser, kome je prognozirao da će kad-tad osvojiti Grend slem titulu. Vilander se posebno osvrnuo na četvrti set polufinala protiv Hurkača.

- Veoma je dobar. Ono što je uradio na početku četvrtog seta protiv Hurkača je znak koji svi želimo da vidimo kod igrača. Izgubio je treći set i nije mu bilo važno. To je za mene znak da će postati jedan od najboljih na svetu, bez dileme će osvojiti Grend slem titulu - rekao je Vilander za Ubitenis.

Beretinijeva mana je bekhend, dodaje Vilander.

- Mateo na travi zna da sakrije svoje slabosti, što je od velike važnosti. Svi veliki igrači to znaju da urade, pa Federer je pravi primer. Njemu je forhend, za razliku od Beretinijevog bekhenda, slaba tačka. Rodžer je znao da se odbrani.

Vilander je objasnio šta Beretinija odvaja od mlađe garde.

- Ako gledam druge, kao na primer Zvereva, pokušava snažno da igra sa obe strane, ali tamo gde su slabiji greše. Mateo zna šta bi trebalo da uradi, ne pokušava da igra jako na slabiji udarac. Puno rizikuje forhendom, ali bi i drugi isto radili kada bi isti imali kao on. Siguran sam da će biti uspešan na travi i betonu - završio je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.