HRVATI CARUJU U DUBLU: Osma zajednička titula za Pavića i Mektića (FOTO)
Foto: EPA/Neil Hall

vIMBLDON, FINALE DUBLOVA

HRVATI CARUJU U DUBLU: Osma zajednička titula za Pavića i Mektića (FOTO)

Kada je reč o konkurenciji dama trofej kući nose Su-Vej Sje i Eliz Mertens

Objavljeno:

Hrvatski teniseri Mate Pavić i Nikola Mektić osvojili su titulu na Vimbldonu u konkurenciji dublova pošto su za dva sata i 47 minuta savladali špansko-argentinsku kombinaciju Marsel Granoljers i Horacijo Sebaljos sa 3:1 (6:4, 7:6, 2:6, 7:5).

U prvom setu ključan je bio brejk u sedmom gemu za hrvatske igrače, a drugi deo igre otišao je u 13. odlučujući gem, koji su sa 7:5 dobili Pavić i Mektić.

Granoljers i Sebaljos zaigrali su bolje u trećem setu i sa dva rana brejka poveli sa 4:0, da bi do kraja sačuvali prednost.

Prvi nosioci su u 10. gemu četvrtog dela igre imali meč loptu na servis rivala, ali je nisu iskoristili, da bi zatim pri rezultatu 6:5 uspeli da dođu do brejka i pobede u finalu Vimbldona.

Mate Pavić, Nikola Mektić
foto: EPA/Neil Hall

Paviću je ovo prva titula u dublu na Vimbldonu, a do sada je pobedio na Australijan openu 2018. godine i Otvorenom prvenstvu Amerike 2020. godine. Mektić je pobedom došao do prve grend slem titule u muškom dublu, pošto je prošle godine osvojio titulu na Australijan openu u miks dublu.

Kada je reč o konkurenciji dama trofej kući nose Su-Vej Sje i Eliz Mertens koje su u finalu bile bolje od ruske kombinacije Elena Vesnina i Veronika Kudermetova sa 2:1 (3:6, 7:5, 9:7). Finalni meč trajao je dva sata i 33 minuta.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.