NA TERENU SE NIJE PRIMETILO: Novak otkrio da je tokom meča imao zdravstvenih problema!
Foto: EPA/Neil Hall

NA TERENU SE NIJE PRIMETILO: Novak otkrio da je tokom meča imao zdravstvenih problema!

On je dodao da ga to ne sprečava da da maksimum

Objavljeno:

Srpski teniser imao je tokom meča probleme koje je na kraju uspeo da prevaziđe.

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u finale Vimbldona, pošto je savladao Denisa Šapovalova 7:6 (7:3), 7:5, 7:5.

Međutim, posle meča Đoković je rekao srpskim novinarima da je poslednjih dan i po imao nekih stomačnih problema. Smetalo mu je u prva dva seta i malo uticalo na povratak. Tačnije, Đoković je rekao da mu želudačni problemi i blaga vrtoglavica u nekim trenucima nisu dozvoljavali da reaguje uobičajeno pri povratku.

Osetio je da je njegov povratak verovatno njegov "najgori udarac" danas, ali je priznao da je Šapovalov odlično servirao.

Sad se već oseća bolje (ali još uvek nije idealno), međutim kaže da ima dovoljno vremena da se oporavi i pripremi za nedelju.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Neću da zvuči kao izgovor, ali imao sam stomačnih problema tokom prvog i većeg dela drugog seta. To me je sprečavalo da na riternu imam reakciju kakvu obično imam, i imao sam i blagu vrtoglavicu. Ali od kraja drugog seta sam počeo bolje da se osećam. Nije idealno stanje, ali imam dovoljno vremena do finala. Verovatno sam nešto pojeo, pa je to uslovilo probleme, ili su u emocije ili nešto drugo u pitanju - rekao je Đoković.

On je dodao da ga to ne sprečava da da maksimum:

- Kad stanem na teren nema povlačenja. Kada izađem ovde, pokušavam da izvučem maksimum . Predaja nikad nije opcija - kaže Novak

Đoković će u nedelju igrati 30. gren slem finale, za 20. titulu protiv Italijana Matea Beretinija.

- Grend slemovi su mi sada sve. Privilegovan sam što pišem istoriju sporta koji volim. To me inspiriše. Ipak, moram i da blansiram, da budem svestan trenutka u kome sam. Za mene postoji samo naredni meč, ne razmišljam ni o čemu drugom - poručio je Ðoković.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.