"NOVAČE, SRAMOTIŠ SRBIJU"! Novi divljački napad bivšeg FUNKCIONERA VLADE na Đokovića, sad je opleo i po CECI!
Videnović i Đoković: jedan je vrhunski u svom poslu, Foto: EPA/Neil Hall, Printscreen/Twitter

STRAŠNO

"NOVAČE, SRAMOTIŠ SRBIJU"! Novi divljački napad bivšeg FUNKCIONERA VLADE na Đokovića, sad je opleo i po CECI!

Danas se oglasio, ponovo na Tviteru, i pokušao da "objasni" šta je zaista mislio

Objavljeno:

Ivan Videnović, nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu nauke i profesor beogradskog univerziteta, postao je meta napada na društvenim mrežama jer je zvaničnom nalogu Vimbldona prijavio da je Novak Đoković u jednom trenutku opsovao u toku igre.

Videnović je i ranije privlačio pažnju zbog svojih kontroverznih stavova koje je iznosio na Tviteru.

On je Novaku zamerio na psovanju, pa ga je i što se žargonski kaže "ocinkario":

- Hej, Vimbldone, znate li da da vaš vodeći igrač psuje publiku posle pobede u meču, a to prenose srpski mediji i tviter?

Videnović je zatim doživeo mnogo prozivki na društvenim mrežama zbog ovog pokušaja da naškodi Novaku Đokoviću.

Danas se oglasio, ponovo na Tviteru, i pokušao da "objasni" šta je zaista mislio da postigne ovom prijavom protiv najboljeg tenisera svih vremena.

- ZAŠTO SAM „CINKARIO“ NOLETA? Najpre, nisam. „Cinkario“ sam srpske medije i srpski tviter, a ne Đokovića. Vimbldon zna šta je, kako i kome on vikao. Nije bilo u afektu, bilo je na kraju glatko dobijenog meča. I nije upućeno pojedincima, nego celoj tribini. Bilo je skandalozno. Hajka na mene na društvenim mrežama i u medijima traje već 4. dan. Praćena je pretnjama meni i mojoj porodici. Mediji pune svoje portale i stranice, a da niko nije od mene zatražio stav ili objašnjenje. Zato moram ovako. Ne može kratko. Postoji nekoliko nivoa objašnjenja. Na opštem nivou, mi smo građani planete i zapadne civilizacije i sa njom delimo iste vrednosti. Jedna od njih je i viteštvo turnira u Vimbldonu. Dužni smo da branimo te vrednosti, posebno strogo onda kada ih krši neko „naš“, jer nastupa pod srpskim državnim imenom i zastavom. Na psihološkom nivou, očekivana reakcija javnosti, prostakluci i uvrede, jasno su pokazali da za većinu fenomen Đoković i sport uopšte, predstavljaju zapravo nastavak rata Srba protiv sveta, osvetnike na sportskom polju i njihovim terenima. To ludilo mora stati. Rat je gotov. Na kraju, na elementarnom patriotskom nivou, Đoković - taj ponos i uzor mladima - pre par nedelja je, kao gošću na proslavi pobede u Rolan Garosu imao i saučesnicu Zemunskog klana u atentatu na premijera Srbije. Time je prvi zadao težak i mučan udarac svima nama. Ko smo mi? Mi smo velika većina građana Srbije koja žali za svojim Premijerom i neće da oprosti taj zločin. Ni počiniocima, ni saučesnicima, ni inspiratorima, ni onima što su se radovali, abolirali, praštali i delili bol, ni onima koji se danas sa njima druže. Ko je sa njima, nije naš. Novaku Đokoviću želim da osvoji ovaj turnir i sve sledeće i postane najbolji teniser svih vremena. Ali Srbija je veća i važnija od njega. Nas više ne može da predstavlja i neka od nas ne očekuje ni podršku, ni jataštvo, ni saučesništvo u postupcima koji sramote našu državu - napisao je Videnović.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.