ŽELIM DA NASTAVIM, NE DA STANEM! Novak istorijski trijumf u Parizu svrstao u svoja TOP 3 dostignuća!
Foto: Profimedia

još je pod adrenalinom

ŽELIM DA NASTAVIM, NE DA STANEM! Novak istorijski trijumf u Parizu svrstao u svoja TOP 3 dostignuća!

Đoković je napomenuo da će uvek davati maksimum, na svakom turniru

Objavljeno:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas, posle osvajanja titule na Rolan Garosu, da će poslednjih 48 sati na ovogodišnjem grend slemu u Parizu pamtiti do kraja života.

- Razumem kroz šta (Stefanos) Cicipas prolazi, jer sam gubio finala grend slemova. Ovo su momenti i mečevi iz kojih se najviše uči. Siguran sam da će izaći još jači i verujem da će u budućnosti osvojiti brojne grend slemove - rekao je Đoković na ceremoniji posle finala.

- Velika borba. Prvi put je igrao u finalu i nije imao šta da izgubi. Znao sam da će od početka da pokuša da nametne svoj ritam. Za mene su bili drugi uslovi, igrao sam polufinale protiv Nadala u večernjim satima. Sada je loptica više odskakala, bilo je dosta vetra i to je uticalo na mene dok se nisam prilagodio i našao svoju igru. Zasluženo je dobio prvi set, u drugom sam pao psihički i fizički, opala mi je energija. Kada sam izašao sa terena posle drugog seta vratio sam se osvežen kao nov igrač, kao što je to bio slučaj protiv Muzetija u četvrtom kolu. Radujem se da igram protiv mlađih na tri dobijena seta, jer tu dolazi do izražaja moje iskustvo i šansa da pobedim - rekao je Novak.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta osvojio je danas titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa posle velike borbe u pet setova sa 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

- San je biti ovde i posle ovakve borbe osvojiti jedan od najznačajnijih trofeja u našem sportu... Želim da nastavim, ne da stanem - rekao je Đoković.

Srpski teniser je zahvalio svom timu i porodici na podršci, a posebno je pozdravio navijače u Srbiji, ali i u Grčkoj.

- Dva nezaboravna dana. Definitivno ću se ovih 48 sati sećati do kraja života - rekao je Đoković.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Čovek posle ovakve pobede oseća sreću i radost, takođe i veliki umor. Još sam pod adrenalinom, pa ne osećam bol u telu, ali to su slatke muke. Puno je pritiska bilo, kada čovek juri istoriju i grend slemove pritisak je privilegija. To me čini jačim, snažnijim, spretnijim i sposobnijim. Iz ova dva dana ću mnogo pouka izvući. Ovo je u top tri moja dostignuća u karijeri. Mogu da obećam samo jednu stvar, da ću da slavim. Ništa više od toga. Vrlo sam pažljiv kada dajem obećanja. Rezultati su u Božjim rukama. Mogu da obećam da ću dati svoj maksimum na svakom turniru na kojem igram - napomenuo je.

Novak je osvojio drugu titulu na Frenč openu, posle one osvojene 2016. godine.

Najbolji teniser sveta osvojio je 84. trofej u karijeri, a 19. grend slem titulu, čime se primakao rekorderima Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji su osvojili po 20.

Stefanos Cicipas, Novak Đoković
foto: Profimedia

Takođe, drugom titulom na Garosu Đoković je postao prvi teniser u Open eri koji je sva četiri gren slem turnira osvojio barem dva puta.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.