ĐOKOVIĆ I NADAL SE SASTAJU NESTVARNI 58. PUT: Nova epizoda najvećeg teniskog rivalstva u ISTORIJI!
Foto: EPA/Julien De Rosa

najnoviji spektakl

ĐOKOVIĆ I NADAL SE SASTAJU NESTVARNI 58. PUT: Nova epizoda najvećeg teniskog rivalstva u ISTORIJI!

Novak i Rafa će sigurno prirediti još jedan meč za pamćenje, ali opet, ko da ih popamti sve?

Objavljeno:

Sprski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal odigraće danas 58. međusobni duel, u polufinalu Frenč opena.

Đoković trenutno vodi sa 29:28 u međusobnim duelima. Međutim, Nadal ima prednost od 10:6 na grend slemovima, od čega je 7:1 na Rolan Garosu (uključujući i pobedu u finalu 2020), dok na šljaci ima 19 pobeda i sedam poraza, a poslednju je upisao prošlog meseca u finalu turnira u Rimu.

- To nije meč poput bilo kog drugog. To je najveći izazov koji možete da imate - da igrate na šljaci protiv Nadala, na terenu na kom je imao toliko uspeha - rekao je Đoković.

Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: Tanjug/AP

Nadal je na dve pobede od svoje 21. grend slem titule, čime bi iza sebe Švajcarca Rodžera Federera sa kojim je trenutno izjednačen. Na drugoj strani, Novak pokušava da dođe do broja 19 i tako stigne na samo jednu grend slem titulu manje od najvećih rivala.

Španac ima neverovatan skor od 105:2 na Otvorenom prvenstvu Francuske, a Đoković je odgovoran za jedan od ta dva poraza, u četvrtfinalu 2015. godine (Soderling za prvi, 2009).

Trenutno prvi teniser sveta je trofej u Parizu podigao 2016. godine i sada bi mogao da se pridruži Rodu Lejveru i Roju Emersonu kao jedinim teniserima koju su po najmanje dva puta osvajali sva četiti najveća trofeja.

Meč Đokovića i Nadala neće početi pre 17.30, a pre njih na teren će Nemac Aleksander Zverev i Grk Stefanos Cicipas koji će se sastati u prvom polufinalu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.