NOVAKU PONESTALO SNAGE U FINIŠU: Nadal dobio veliku bitku, deseti put trijumfovao u Rimu (VIDEO+FOTO)
Foto: EPA/Ettore Ferrari

ATP MASTERS RIM, FINALE

NOVAKU PONESTALO SNAGE U FINIŠU: Nadal dobio veliku bitku, deseti put trijumfovao u Rimu (VIDEO+FOTO)

Kompletan tok meča možete pratiti na našem sajtu

Objavljeno: 20:21h

Novak Đoković poražen je u finalu ATP turnira u Rimu od Rafaela Nadala sa 2:1 u setovima. Još jedan neverovatan meč odigrali su srpski i španski teniser.

Đoković je bolje otvorio meč, brejknuo rivala na startu kada je poveo sa 2:0, ali je Nadal odmah uzvratio istom merom. Prvi set odlučen je u 11. gemu kada je španski teniser oduzeo servis srpskom teniseru, koji je u narednom imao priliku da uzvrati, ali nažalost u tome nije uspeo pa ja Nadal poveo sa 1:0 u setovima.

Potpuno drugačija slika viđena je u drugom setu. Đoković je dominirao i uništio Nadala kome je prepustio samo jedan gem pa je pitanje pobednika turnira u Rimu moralo da bude odlučeno u trećem setu.

Novak Đoković
foto: EPA/Ettore Ferrari

Novak je prvi zapretio u odlučujućem setu, ali je Nadal ipak zadao završni udarac kada je u šestom gemu oduzeo servis Đokoviću koji se posle toga nije oporavaio.

TREĆI SET:

3:6 - KRAJ MEČA!!!!!!! Nadal je uspeo da osvoji gem, kada god je bilo teško tokom meča služio ga je čuveni forhend koji mu je doneo desetu titulu u Rimu. Novaku je na kraju malo nedostajalo, a čini se da ga je u trećem setu polako stigao i umor zbog izuzetno teških mečeva koje je odigrao u subotu.

3:5 - Imao je Nadal meč loptu koju nije iskoristio, Novak se izvukao u ovom gemu, ali će u narednom španski teniser servirati za titulu.

2:5 - Novak je nemoćan, Nadal dolazi na korak od desete titule u Rimu.

2:4 - BREEEEEJK!!!! Veliki pritisak Nadala tri brejk lopte 0:40. Koristi odmah prvu i oduzima servis Đokoviću.

2:3 - Prva brejk prilika u odlučujućem setu, Novak ima šansu da oduzme servis Nadalu 30:40. Kakva greška Đokovića, neverovatno se odbranio Nadal, pomogla mu je u jednom trenutku i mreža, Novak je propustio veliku šansu. Imao je Novak još jednu brejk šansu koju je Nadal spasio sjanom bekhend paralelom. Preživeo je na kraju Nadal i osvojio gem.

2:2 - Samo jedan poen prepustio je Novak svom rivalu, drama se nastavlja.

1:2 - Perfektan gem Nadala bez izgubljenog poena.

1:1 - Španski teniser je došao do 30:30, a zatim je Đoković osvojio naredna dva i stigao do izjednačenja.

0:1 - Nadal podiže nivo igre i osvaja prvi gem u odlučujućem setu.

DRUGI SET:

6:1 - Novak je ispustio dve set lopte, imao je 40:15, ali je Nadal uspeo da stigne do izjednačenja. Koristi treću set loptu i odvodi meč u odlučujući set.

5:1 - BREEEEEEEEEJK!!!!!! Prva Nadalova dupla greška u meču 30:30. Bekhend paralelom Novak stiže do brejk prilike 30:40. Malo je nedostajalo, poen ipak pripada Nadalu 40:40. Najduži gem do sada u meču pripao je Đokoviću koji u narednom gemu servira za izjednačenje u setovima.

4:1 - I ovaj gem morao je da bude rešen posle đusa, a Đoković je na kraju potvrdio brejk.

3:1 - BREEEEEEEEEJK!!!!!!! Dve brejk prilike za Novaka 15:40. Odmah je iskoristio prvu i oduzeo servis Nadalu.

2:1 - Novak je osvojio gem u kome je napravio mnogo grešaka, ali ga je na kraju servis izvukao.

1:1 - Velika šteta, Novak je imao priliku, ali je Nadal osvojio gem i izjednačio rezultat.

1:0 - Mora sada Novak da pusti ruku, osvaja srpski teniser prvi gem u drugom setu.

PRVI SET:

5:7 - Novak je stigao do 0:30. Nadal sjajno sakriva forhend i smanjuje na 15:30. As udarcem dolazi do 30:30. Još jedan neverovatan forhend set lopta za Nadala 40:30. Čarobni drop šot Đokovića za izjednačenje, gem se igra na razliku. Nadal je na kraju ipak osvojio gem, a samim tim i set koji je trajao ukupno 75 minuta.

5:6 - BREEEEEEJK - Pritiska Nadal, Novak trećom duplom greškom u meču uvodi gem na razliku. Strašnim forhendom Nadal dolazi do brejk lopte. Greškom iz forhenda Đoković omogućava španskom teniseru da mu oduzme servis i u narednom gemu servira za osvajanje prvog seta.

Rafael Nadal
foto: EPA/Ettore Ferrari

5:5 - Ritern ide pod noge Nadalu 15:30. As španskog tenisera za izjednačenje 30:30. Osvaja Nadal i naredna dva poena, posle 10 gemova ne nazire se pobednik prvog seta

5:4 - Đoković ponovo vodi, Nadal mora da servira kako bi ostao u prvom setu.

4:4 - Gem je bio ispunjen greškama, a na kraju je španski teniser bio bolji i uspeo da ga osvoji.

Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: EPA/Ettore Ferrari

4:3 - Zapretio je Nadal u ovom gemu, imao 15:30, a zatim došao i do đusa 40:40. Izuzetnim poenom u padu Nadal stiže do brejk prilike.

Dobrim bekhendima Đoković poništava ovu priliku. Uspeva Novak da se izvuče i da pritisak prebaci na španskog tenisera.

3:3 - Nadal uzvraća, Novak uzima samo jedan poen, novo izjednačenje u gemovima

3:2 - Bez izgubljenog poena Novak dolazi do nove prednosti.

Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: EPA/Ettore Ferrari

2:2 - Prvim asom na meču Nadal dolazi do 40:30. Dobrim servisima Nadal dolazi do izjednačenja u gemovima.

2:1 - BREEEEEEEEJK!!!!!!! Nadal ne dozvoljava Novaku da potvrdi brejk, uzvraća udarac i oduzima servis srpskom teniseru

2:0 - BREEEEEEEEEEEJK!!!!!! Đoković preti u drugom gemu finala, ima brejk priliku 30:40 koju nažalost ne koristi. Nije iskoristio još jednu, nastavlja se maratonski gem. Na kraju je bila treća sreća, Novak oduzima servis Nadalu.

1:0 - Preko 10 sjajnih udaraca viđeno je već u prvom poenu koji je pripao srpskom teniseru. Sjajan gem za početak finala, Nadal je prišao na 40:30, ali je Đoković ipak poveo u finalu.

Meč počinje servisom Novaka Đokovića.

Novak Đoković i Rafael Nadal odlučiće u finalu kome će ove godine pripasti titula na Mastersu u Rimu.

Od 2005. godine ili Rafael Nadal ili Novak Đoković uvek su bili učesnici borbe za trofej u Rimu. Danas nas očekuje 57. epizoda verovatno najvećeg teniskog, a možda i sportskof rivalstva svih vremena.

Trenutno Novak vodi u pobedama 29-27. Đoković je na putu do finala pobedio Davidoviča Fokinu, Frica, Cicipasa i Sonega, dok je španski teniser bio bolji od Sinera, Šapovalova, Zvereva i Opelke.

Kada je reč o finalima u Rimu trenutni skor je 3:2 za španskog tenisera. Đokovićeva prva pobeda došla je 2011. godine, kada je Nadala savladao drugi put u dve nedelje, a drugi put je slavio posle preokreta 2014. godine.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.