NOVAK OPISAO MEČ PROTIV BERETINIJA: Sve je stalo u samo jednu reč
Foto: Epa/ Yoan Valat

spreman za polufinale

NOVAK OPISAO MEČ PROTIV BERETINIJA: Sve je stalo u samo jednu reč

U izjavi srpskim novinarima, Đoković je otkrio dve ključne taktičke stvari za susret protiv Nadala

Objavljeno:

Novak Đoković je nakon trijumfa nad Mateom Beretinijem razgovarao i sa srpskim novinarima.

Jedan od njih zamolio ga je da da novinski naslov za ovaj duel, koji je srpskom teniseru pripao sa 3-1 u setovima.

- Ludilo. Ne znam kako bih drugačije nazvao. Šta smo sve doživeli na terenu, preokreti, publika, atmosfera. Nije mi bilo svejedno da igram u takvoj atmosferi, pošto je većina publike bila na njegovoj strani. Pritisak je rastao i rastao i onda na kraju ova reakcija moja je bila neko oslobođenje te tenzije koja se nagomilavala - rekao je Novak.

Đoković je izjavio da zna šta ga čeka u susretu protiv Nadala, a odgovorio je i na pitanje ima li razlike u tome da li se sa španskim teniserom sastaje u polufinalu ili finalu?

- Ne menja specijalno. Igrati sa Nadalom i u prvom kolu i u finalu mi je isto. Na ovom terenu je dominirao, imao sam taj podvig i pobedu 2015. godine. Analiziraću taj meč. I on i ja smo drugačiji igrači danas. Sigurno je da ću se potruditi da odigram bolje nego prošle godine u prva dva seta. Danas je i on imao poteškoća u prva tri seta sa Švarcmanom. Igrali smo tesan meč u finalu Rima pre par nedelja. Znam šta me očekuje. Spreman sam. Sad sam iscrpljen naravno zbog ovog meča, ali dobra stvar je što imam jedan i po dan da se oporavim. To je polufinale koje su mnogi želeli i iščekivali. Sada smo u toj poziciji. Neka bolji pobedi. Verujem u svoju pobedu, kvalitet, sposobnosti. Tako ću i izaći na teren.

Dve ključne taktičke stvari za Nadala?

- Forhend je uvek toliko dominantan. Sa tim udarcem pravi mnogo problema svom protivniku. Dosta spina, rotacije, dobro se brani. Sa visokim loptama se vraća u igru, u poen. Mudar je i iskusan u igri na šljaci. Suvišno je bilo šta reći. Napredovao je sa servisom, a o odbrani ne treba mnogo pričati. Moram da budem agresivan, ali i taktički pametan.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.