NOVAK OTVORIO DUŠU, PA OTKRIO KO MU JE NAJVEĆI KONKURENT U KARIJERI: Naše rivalstvo je istorijsko za ovaj sport!
Foto: Profimedia

NOVAK OTVORIO DUŠU, PA OTKRIO KO MU JE NAJVEĆI KONKURENT U KARIJERI: Naše rivalstvo je istorijsko za ovaj sport!

Prošle godine je dominirao u finalu protiv mene. U petak će uslovi biti drugačiji

Objavljeno:

Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa. Najbolji teniser sveta savladao je u četvrtfinalu Matea Beretinija sa 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 7:5).

Tamo će ga čekati Rafael Nadal, koji je savladao Švarcmana sa 3:0 (6:3, 4:6, 6:4, 6:0).

Novak je uz Soderlinga jedini igrač koji je pobedio Španca u Parizu.

- Nisam ga ja jedini pobedio. Pobedio ga je i Robin Soderling. Nema mnogo igrača koji su ga pobedili na ovoj podlozi. Ovo je dobro projektovano polufinale. Mnogi ljudi su razgovarali o potencijalnom meču. Tu smo. Suočićemo se još jednom. Tokom prethodnih nekoliko godina imali smo nekoliko duela. Prošle godine je dominirao u finalu protiv mene. U petak će uslovi biti drugačiji. Nadam se da ću da nastupim na višem nivou nego u prva dva seta tog finala. Kvalitet i nivo tenisa koji sam imao u Rimu, Beogradu i ovde daje mi dobar osećaj pred ovaj meč. Imam samopouzdanje. Verujem da mogu da pobedim, inače ne bih bio ovde. Imaćemo veliku bitku - rekao je Đoković.

Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: EPA/David Crosling

Novak ističe Nadala kao najvećeg rivala u karijeri.

- To nije kao drugi dueli. Najveći izazov je igrati protiv Nadala na šljaci na ovom stadionu gde je imao velikih uspeha u karijeri. Naši mečevi donose dodatnu napetost i očekivanja. Naše rivalstvo je istorijsko za ovaj sport. Imao sam privilegiju da igram protiv njega toliko puta. Rivalstva sa njim i Rodžerom pomogla su mi da poboljšam svoju igru. Da, verovatno ću Rafu odabrati za najveće rivala kojeg sam imao u karijeri. Priprema meča protiv njega, podloga, uslovi, razlikuju se od meča do meča - dodao je on.

Duel sa Beretinijem je bio uzbudljiv.

- Bio sam potpuno fokusiran na meč sa Beretinijem. Ovaj meč je imao sve – padove, publiku, pauzu. Osećao sam napetost sve vreme. Nisam želeo da mu pružim previše mogućnosti da diktira meč. Neprestano sam bio pod pritiskom na svom servisu - zaključio je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.