IDEMO NOLE!!! Đoković savladao Beretinija u čudnom meču i zakazao novi duel protiv Nadala (VIDEO+FOTO)
Foto: Epa/ Yoan Valat

ROLAN GAROS, ČETVRTFINALE

IDEMO NOLE!!! Đoković savladao Beretinija u čudnom meču i zakazao novi duel protiv Nadala (VIDEO+FOTO)

Kompletan tok meča možete pratiti uživo na našem sajtu

Objavljeno: 00:08h

Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa. Najbolji teniser sveta savladao je u četvrtfinalu Matea Beretinija sa 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 7:5).

Maratonski prvi set koji je trajao 52 minuta odlučen je u četvrtom gemu kada je Đoković stigao do brejka koji je uspeo da zadrži do kraja ovog dela igre. U drugom setu Novak je dominirao, dva puta oduzeo servis rivalu i stigao do prednosti od 2:0 u setovima.

Treći set trajao je tačno sat vremena. Imao je Đoković priliku da u taj-brejku sa dva svoja servisa reši i ovaj deo igre, a samim tim i meč, ali su usledile dve kardinalne greške iz forhenda. Beretini je te poklone iskorisio, rešio taj-brejk u svoju korist i tako odveo meč u četvrti set.

U četvrtom setu pri rezultatu 3:2 za Đokovića usledila je prinudna pauza kako bi se ispraznile tribine zbog policijskog časa u Parizu. Novak je na kraju uspeo da oduzme servis Beretiniju kada je to bilo najpotrebnije i to u trenutku kada je italijanski teniser servirao za novi taj-brejk.

Novak Đoković
foto: Epa/ Yoan Valat

Taj osvojeni gem ujedno je označio i kraj susreta. Đoković će za plasman u finale u petak igrati protiv Rafaela Nadala.

ČETVRTI SET:

7:5 - BREEEEEEEEEJK!!!! KRAJ MEČA!!!!!!!!!!! Katastrofalan promašaj Beretinija donosi prvu meč loptu srpskom teniseru koju on nažalost ne koristi. Stiže do druge koju takođe nije realozovao. Iskalio je bes Novak posle ovog poena, vikao i urlao iz sve snage, ali na svu sreću prošao je bez opomene od strane glavnog sudije. Đoković se odmah izborio za treću meč loptu koju je iskoristio i tako se zasluženo plasirao u polufinale gde ga očekuje meč protiv Rafaela Nadala.

6:5 - "Ajde" uzvikuje Jelena Đoković sa tribina, a Novak na terenu obezbeđuje igranje još jednog taj-brejka.

5:5 - Izvlači opet servis Beretinija iz potencijalnog problema, Novak nije imao šansu da zapreti, novo izjednačenje.

5:4 - Fantastičan drop-šot Đokovića za 30:0. Odlični servisi u naredna dva poena za novi osvojeni gem bez problema. Novak je na gem od plasmana u polufinale.

4:4 - Imao je Beretini 40:0, ali je Đoković osvojio naredna tri poena pa se došlo do izjednačena. Pronašao je dobre servise beretini i stigao do izjednačenja u gemovima.

4:3 - Đoković posle pada ima ogrebotinu na levoj šaci, ali ipak uspeva da i pored toga ubedljivo dobije svoj servis gem.

3:3 - Meč je nastavljen servisom italijanskog tenisera. Dva puta je sreću imao Đoković, igraće se na razliku 40:40. Prinudna pauza izgleda da je manje prijala Beretiniju, Đoković ima brejk priliku koju nažalost ne koristi. Žestok pad Novaka u poslednjem poenu, na svu sreću bez povrede, Beretini osvaja gem i izjednačuje rezultat.

Teniseri se vraćaju na teren, sada sledi zagrevanje u trajanju od tri minuta pa nastavak duela.

IGRAČI SU NAPUSTILI TEREN DOK SE NE ISPRAZNE TRIBINE.

Rolan Garos, Navijači, Publika
foto: Epa/ Yoan Valat

3:2 - Beretini osvaja poen iz neverovatne defanzive za 30:30. Kad god može Italijan gađa po paralelama 40:40. Novak ipak osvaja naredna dva poena i stiže do nove prednosti.

2:2 - Ekspresno stižemo do novog izjednačenja u četvrtom setu.

2:1 - Đoković je osvojio ovaj gem, a publika sada polako mora da napusti tribine zbog policijskog časa koji u 23 sata počinje u Parizu.

Koronavirus, Obaveštenje, Rolan Garos
foto: Epa/ Yoan Valat

1:1 - Beretini je u strahovitom naletu, servis ga odlično služi, prvo izjednačenje u gemovima kafa je reč o četvrtom setu.

1:0 - Đoković otvara set svojim servisom. Fascinantno je kako Beretini sada pogađa, izjednačenje. Novak se ipak izvukao i poveo u četvrtom setu.

TREĆI SET:

TAJ - BREJK: Beretini asom dolazi do prednosti 1:0. Za sada bez mini brejka, 2:1 vodi Novak. Italijan briljantno servira i vodi sa 3:2.

Mateo Beretini
foto: Epa/ Yoan Valat

Pogodio je forhend Beretini i napravio mini brejk 4:3. Poklon poen Đokoviću, vraćen je mini brejk 4:4. Od mini brejka zaostatka do mini brejka prednosti, Novak vodi 5:4 ima dva servisa za plasman u polufinale. Promašuje Đoković forhend 5:5. Joše jedan promašaj najboljeg tenisera sveta, Beretini ima set loptu 6:5. Izvukao je set nekako Beretini, osvojio taj - brejk trećeg seta, tako da se meč ipak nastavlja.

6.6 - Servis i forhendi su bili briljantni u ovom gemu, taj-brejk odlučuje pobednika seta.

5:6 - Siguran je Beretini u ovom gemu, a njegovim osvajanjem obezbedio je taj-brejk trećeg seta.

5:5 - Majstor je najbolji kada je pritisak veliki, bez izgubljenog poena lagano do novog izjednačenja.

4:5 - Veliki pritisak sada na Beretinija, Đoković je rešen da zapreti i oduzme servis rivalu 30:30. Greši italijanski teniser, Novak ima brejk loptu. Izvukao se Beretini dobrim servisom i dosao do izjednačenja. Moćni servisi pomažu Beretiniju da osvoji gem, Đoković posle pauze mora da osvoji servis gem kako ne bi izgubio set.

4:4 - Đoković je izgubio jedan poen, ali nije bilo većih problema da dođe do još jednog izjednačenja u gemovima.

3:4 - I dalje nema brejk prilika u trećem setu, Beretini ponovo vodi.

Mateo Beretini
foto: Epa/ Yoan Valat

3:3 - Još jedan lagani gem sa nulom Novaka Đokovića.

2:3 - Beretini snažno udara forhend i dolazi do 40:0. Novak je došao do 40:30, a onda razmena bombi pripada Beretiniju koji osvaja poen, a samim tim i gem.

2:2 - Sada su uloge bile obrnute, Beretini je došao do 30:30, ali je Novak naredna dva poena rešio u svoju korist.

1:2 - Mali pritisak Novaka 30:30. Osvaja Beretini naredna dva poena tako da ostajemo bez brejka na početku trećeg seta.

1:1 - Sigurnim servis gemom bez izgubljenog poena Novak osvaja svoj prvi servis gem u trećem setu.

Novak Đoković
foto: Epa/ Yoan Valat

0:1 - Kao i prethodni i ovaj deo igre počeo je servisom Beretinija. Igralo se na razliku, a na kraju je ipak do prednosti došao italijanski teniser.

DRUGI SET:

6:2 - Šestim asom, Đoković stiže do 30:15. Servis viner za set loptu 40:30. Osvaja naredni poen Novak i sada vodi sa 2:0 u setovima.

5:2 - BREEEEEEEJK!!!!!! Užasnim drop šotom Beretini gubi svoj servis gem, Novak u narednom servira za 2:0 u setovima.

4:2 - Ljut je Beretini, silovito udara loptu, dolazi do 30:30, a kasnije i do izjednačenja. Uspeva ipak Đoković ovaj malo teži gem da dobije i overi brejk prednosti.

3:2 - BREEEEEEEEJK!!!!!! Đoković je prvi stigao do brejk prilika 15:40, iskoristio je odmah prvu šansu i oduzeo servis svom protivniku.

Novak Đoković
foto: Epa/ Yoan Valat

2:2 - Još jedan gem sa nulom čisto da Đoković pokaže Beretiniju da u ovom setu neće tako lako dolaziti do brejk prilika.

1:2 - Bez većih uzbuđenja na startu drugog seta, Italijan ponovo dolazi do prednosti.

1:1 - Novak izjednačuje bez izgubljenog poena.

0:1 - Ovaj deo igre počeo je servisom italijanskog tenisera. Odlično je servirao Beretini i stigao do prednosti.

PRVI SET:

6:3 - Četvrtim asom Novak dolazi do tri set lopte 40:0. Uspeo je najboji teniser planete da materijalizuje već prvu i posle 52 minuta igre stigne do prednosti u setovima.

5:3 - Novak je na samo dva poena od osvajanja seta, izjednačenje 40:40. Beretini ipak osvaja gem tako da će Novak servirati za prvi set.

5:2 - Problem za Novaka 0:30. Beretini je zaradio još jednu brejk loptu 30:40 koju ponovo nije iskoristio. Novak je osvojio i naredna dva poena i sada je na gem od osvajanja prvog seta.

4:2 - Bilo je prilike i u ovom gemu da se oduzme servis Beretiniju 30:30, ali je Italijan osvojio naredna dva poena i smanjio rezultat.

4:1 - Beretini preti i u ovom gemu 15:30. Italijan pravi laku grešku 30:30. I ovaj gem igra se na razliku izjednačenje 40:40. Maratonski brejk uz mnogo napora pripada Đokoviću koji tako overava brejk prednosti.

3:1 - BREEEEEEEEEEJK!!!!! Đoković pritiska stiže do izjednačenja. Italijan ipak osvaja dva naredna poena tako da nažalost izjednačuje rezultat, a zatim i dolazi do prve brejk prilike. Strašnim servisom italijanski teniset onemogućuje Novaka da stigne do brejka. Drugu priliku koristi Đoković i prvi oduzima servis protivniku.

Novak Đoković
foto: Epa/ Yoan Valat

2:1 - Ponovo problemi za Novaka, Beretini ima brejk priliku, ali je ne koristi. Đoković uzvraća i osvaja gem.

1:1 - Dobro servira Beretini na startu, gubi samo jedan poen i izjednačuje rezultat.

Mateo Beretini
foto: Epa/ Yoan Valat

1:0 - Meč je počeo servisom najboljeg tenisera sveta. Silovito je krenuo Beretini koji je imao brejk priliku već u prvom gemu, ali je Novak as udarce uspeo to da neutrališe.

Dobrim servisima, Đoković ipak stiže do prednosti u prvom setu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra za plasman u polufinale drugog grend slema u sezoni, a rival u četvrtfinalu Rolan Garosa je Mateo Beretini.

Italijanski teniser je specijalista za šljaku što je pokazao u aprilu u Beogradu kada je osvojio Srbija open. Novak je mesec dana kasnije učinio isto, tako da je se u ovom meču sastaju teniseri koji su ove godine pobedili u glavnom gradu Srbije.

Đoković i Beretini sastali su se jednom do sada, a tafa je Novak slavio ubedljivo 2:0 (6:2, 6:1), u grupnoj fazi Završnog Mastersa u Londonu 2019. godine.

Prvi igrač sveta je u četvrtfinale stigao posle pet setova borbe sa Lorencom Musetijem dok je Beretini prošao bez borbe zbog predaje Rodžera Federera.

Pobednik meča Đoković - Beretini igraće u polufinalu protiv Rafaela Nadala.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.