NOVAK NAKON BRILJNTNE POBEDE: Mučio sam se do poslednjeg udarca, ali sam verovao da mogu trijumfovati!
Foto: Starsport©

Sledi polufinale

NOVAK NAKON BRILJNTNE POBEDE: Mučio sam se do poslednjeg udarca, ali sam verovao da mogu trijumfovati!

Novak kaže da nije mnogo igrao ove godine i da otuda nije umoran ali je problem što će morati na teren posle svega nekoliko sati pauze

Objavljeno: 14:11h

Novak Đoković je nastavio pohod ka odbrani titule. Nakon zaostatka od seta, brejka, kiša je prekinula duel, a današnji nastavak doneo je pobedu Srbina nad Grkom Stefanosom Cicipasom 4:6, 7:5, 7:5.

On će igrati protv Sonege koji je takođe u tri seta pobedio Andreja Rubljova, 3:6, 6:4, 6:3.

Novak kaže da nije mnogo igrao ove godine i da otuda nije umoran ali je problem što će morati na teren posle svega nekoliko sati pauze.

- Danas am meč dobro počeo, nekako sam osetio da u ovim uslovima imam neku novu energiju, neki novi nalet. Igrao sam dosta bolje, bolje sam se osećao na terenu. Mislim da sam i drugi set mogao da dobijem ranije, malo bolje da počnem i taj treći, ali sve u svemu, do poslednjeg udarca se nije znalo ko će da osnese pobedu. On je servirao za meč, dva puta je bio sa brejkom prednosti u trećem setu. Ono što mi je jedino bilo preostalo je da se borim, da pokušam mentalno da ostanem u meču, da čekam pravu priliku što se ispostavilo kao prava stvar - izjavio je Novak.

Nije bilo jednostavno Novaku ni u jednom trenutku u ova dva dana.

- Mnogo stvari bih mogao da kažem za ovaj današnji, odnosno jučerašnji meč. Izgledalo je kao da smo igrali dva meča, što zapravo i jesmo. U petak je on bio bolji igrač, počeo je bolje i danas, ali nekako sam uspeo da sačuvam nerve, vratim servis u drugom i trećem setu. Važna je bila podrška publike, bili su izvanredni, sjajno je opet igrati pred navijačima. Bilo je tu malo sreće, malo do mentalne snage, ali i prave taktike. Jedan udarac je odlučio, tako da sam srećan što sam pobedio - dodao je broj jedan.

Pohvalio je i Cicipasa na odličnoj igri i velikoj borbi.

-Mnogo sam se mučio sve do poslednjeg udarca. Nisam znao da li ću pobediti, ali sam verovao da mogu. Uvek morate da date sve od sebe i nadate se da će Bog odlučiti ko će dobiti. On je dobro igrao, u izuzetnoj je formi, osvojio je Monte Karlo, došao posle finala Barselone, dobro je počeo. Danas je odskok bio drugačiji, sada je sve išlo ka nama, u petak je bilo dosta sporije. Zaista sam zadovoljan što sam uspeo da prođem kroz ove izazove. Ovo je bio verovatno najteži meč u godini za mene -priznao je Novak.

Ostao mu je meč sa Sonegom koji sat kasnije.

- Morate naći energiju. Zato sam ovde. Nisam igrao previše mečeva, zato nisam previše umoran. Nadam se da ću ostvariti još jednu pobedu danas - zaključio je šampion Rima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.