SPECIJALAN TEKST I SNIMAK ATP-A POSVEĆEN NOVAKU: Tu su poruke koje su mu poslali Nadal i Federer!
Foto: Printscreen/Youtube/ATP Tour

rekli su o njemu

SPECIJALAN TEKST I SNIMAK ATP-A POSVEĆEN NOVAKU: Tu su poruke koje su mu poslali Nadal i Federer!

Novak je prvi put postao prvi teniser sveta postao 4. jula 2011. godine

Objavljeno: 14:14h

Na sajtu ATP-a objavljen je novi tekst u kome se čestita Novaku Đokoviću što je danas postavio rekord po broju nedelja provednih na prvom mestu ATP liste.

- Đoković je prošlog meseca po deveti put podigao pehar na Australijan openu. On je vlasnik 36 titula na turnirima Masters 1000. Novak je prvi put postao prvi teniser sveta postao 4. jula 2011. godine - neki su od faktografskih podataka koje ATP navodi u svom tekstu.

- Srpski teniser je u maju 2018. imao najveći pad na ATP listi, kada je zbog dužeg neigranja zbog povrede pao na 22. mesto. Ali se posle samo šest meseci vratio na prvo mesto. I od tada je na prvom mestu proveo 88 nedelja, takođe je izjednačio rekord po broju godina koje je završio na broju jedan, to je učinio šest puta.

Novak Đoković
foto: EPA/ANDY RAIN

- Zaista me oduševljava da koračam stazama legendi i divova ovog sporta - rekao je Đoković. To što znam da sam svoje mesto među njima stekao prateći svoj dečiji san lepa je potvrda da kada stvari radite iz ljubavi i strasti , sve je moguće - kaže Novak, a prenosi sajt ATP.

- Novakova brojna dostignuća u tenisu nisu ništa izvanredno. Među njima ovaj zapis možda stoji kao njegov najupečatljiviji singl. Dostizanje broja 1 je nešto o čemu mnogi igrači sanjaju, a vrlo malo ih je ikad postiglo, a to što su držali prvo mesto duže od svih svedoči o nivoima trajne izvrsnosti koje je Novak redefinisao u našem sportu - kaže direktor ATP Andrea Gaudenci.

U okviru ovog teksta objavljen je i kratak film od 10 minuta u kome su prikazani Novakovi počeci, kako je počeo da trenira tenis kao dete, zatim njegovi najvažniji momenti u karijeri, a u snimku govore bivše i sadašnje legende ovog sporta poput Pita Samprasa, Bjorna Borga, Džona Mekinroa.

Interesantno je da u snimku ima i izjave koje su specijalno za ovu priliku dali i njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal, kao i ostali igrači.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal
foto: EPA/Rob Prezioso/EPA/Nic Bothma

- Zaista je neverovatno šta je Novak uspeo da uradi svih ovih godina. Izgradio je put da dođe do vrha - rekao je između ostaloga Federer.

- Mnogo stvari koje radi Novak su neverovatne - kazao je Rafa.

- Postavio je rekord i lestvicu veoma visoko i mislim da će to stajati zaista dug period - naveo je Endi Mari.

Tu je i izjava njegove supruge Jelene.

- Zaista sam ponosna na njega. Oduvek je želeo da bude uspešan i zaista sam srećna što je to i uspeo - naglasila je Jelena.

Podsećamo da su u okviru ovog snimka emitovane i neprikladne scene Novaka i Jelene iz kreveta što je izazvalo burne reakcije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.