TROFEJ JE ODGOVOR NA SVE KRITIKE! Đoković "otvorio dušu" i otkrio kako reaguje na negativne komentare
Foto: EPA/Dave Hunt

šampioni imaju debelu kožu

TROFEJ JE ODGOVOR NA SVE KRITIKE! Đoković "otvorio dušu" i otkrio kako reaguje na negativne komentare

Naravno da boli. I ja sam čovek kao i svi drugi, imam emocije. Ne uživam kada me neko napadne u medijima otvoreno - poručio je Novak

Objavljeno:

Novak Đoković je otvoreno razgovarao o svim iskušenjima kroz koja je prošao na putu do devete titule u Melburnu.

Od karantina i reakcija na njegove izjave od strane kolega, ali i stručnjaka i medija, do povrede koja ga je zadesila u trećem kolu turnira. Ali dosta toga je srpski teniser pretrpeo i prošle sezone.

- Za mene je najvažnije bilo da sve svoje misli, pažnju i energiju usmerim u ono što je najvažnije, a to je oporavak, da uradim sve kako treba, da se držim rutina, stvari koje me čine opuštenim i dovode u najbolje moguće stanje da bih dobijao mečeve. To sam i uradio. Mnogo je lakše reći nego uraditi. Uložio sam mnogo energije, pre svega mentalno. Moj tim je sa mnom u istoj kući poslednjih nekoliko nedelja, gledali smo tenis, ali nismo sve pratili. Možda oni i jesu kada nisam bio sa njima, vesti i sve u tom stilu, sve o čemu se spekulisalo i diskutovalo, o tome šta je ko rekao u medijima - kaže Đoković.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak je istakao da je ponekad nemoguće u potpunosti se izolovati od takvih komentara.

- Znam da je to potpuno nepotrebno. Ponekad je teško da se sve to izbegne. Neke stvari koje ljudi kažu, desi se to kada gledate meč, pa neko u komentaru to pomene, kako god. U svakom slučaju, dođe do vas. Naravno da nije lepo to čuti. Mislim da nije korektno od pojedinih da kritikuju bez da prethodno provere kako je stvarno. Ali, nije mi to prvi put. Imam toliko iskustva sa tim, dešavalo mi se to mnogo puta u životu, karijeri. Verovatno neće biti ni poslednji put. Na kraju, svako ko je u ovome ima pravo da kaže šta želi. Do mene je da li ću da reagujem ili ne, i na koji način. Nisam dozvolio da to utiče na moju igru. Osvajanje trofeja je na neki način odgovor na sve to - poručio je broj jedan.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kritike ga dotiču i to ne krije.

- Naravno da boli. I ja sam čovek kao i svi drugi, imam emocije. Ne uživam kada me neko napadne u medijima otvoreno. Naravno, ne mogu ni da kažem da ne brinem o tome. Naravno da brinem. Moram da budem iskren. Ipak, mislim da sam vremenom stvorio debelu kožu i uspevam sve to da istrpim i fokusiram se na ono što je najvažnije - poručio je Novak.

Goran Ivanišević, Novak Đoković
foto: EPA/Dave Hunt

Goran Ivanišević je nakon trijumfa istakao da je centralni teren u Melburnu, Novakov.

- Saglasan sam sa tim što kaže moj trener, naravno. Moram da se složim sa tim. Ako se vratim šest meseci unazad, kada sam osvojio Sinsinati, pa sam diskvalifikovan na US Openu, to me je pogodilo psihološki, emotivno, napustiti turnir na taj način i to u momentu kad sam bio u naletu. Nisam do tada izgubio meč, osećao sam se odlično. Naravno da je sve to imalo uticaja na ostatak sezone. Imao sam uspone i padove u igri iako sam uspeo da odbranim prvo mesto, što je bio cilj. Igrati bez publike bilo je krajnje čudno, nedostajala je motivacija. Otuda, naravno da sam želeo da ovu sezonu započnem najbolje što sam mogao. Dolazak u Australiju uvek nosi tu dozu samopouzdanja, zbog rekorda ovde. I to me vodi sledećem pitanju. Kao dete dam sanjao da osvojim Vimbldon i postanem broj jedan. Uspeo sam u toe 2011. Vimbldon je po mnogo čemu poseban, teren takođe. Ipak, ako gledamo kroz perspektivu rezultata i onog što sam ostvario u karijeri, onda je Rod Lejver arena moj teren - zaključio je Đoković.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.