KAKAV JE TO ŠMEKER: Novinar spominjao Kirjosa, Nole demonstrirao eleganciju
Foto: EPA/Dave Hunt

tako treba

KAKAV JE TO ŠMEKER: Novinar spominjao Kirjosa, Nole demonstrirao eleganciju

Ma, koji Kirjos...

Objavljeno:

Novak Đoković bio je zadovoljan posle plasmana u finale Australijan opena, koje je pre samo pet dana delovalo veoma daleko zbog neugodne povrede koju je doživeo na meču sa Tejlorom Fricom.

Ipak, izborio se sa svim nedaćama i zaigrao najbolje kad je najpotrebnije. Posle meča na konferenciji za medije odgovarao je na mnoga pitanja.

Jedno od njih bilo je da li mu je ovo bio najteži put do finala do sada, s obzirom na karantin, povredu, prozivke Kirjosa, negativnu kampanju...

- Teško je porediti ranije turnire, jer nisam do sada iskusio ovakvu povredu i to da se nosim sa stvarima sa kojima sam prethodnih pet dana. Imao sam jake mečeve ovde, Fric, Raonić, Zverev i dosta sam se istrošio, ali sam oduševljen da imam novi izazov.

- Imao sam osećaj da će stvari biti bolje posle meča sa Zverevim i bio sam u pravu. Osećao sam se mnogo bolje.

- Teško je porediti, osvojio sam mnogo Grend Slemova do sada, igrao dosta dobrih turnira, gde sam izgubio samo jedan set ili nijedan do finala, a imao sam i borbu u pet setova. Ovo je jedinstvena situacija koju sam doživeo na Grend Slemu i naučo nešto novo i podigao se na viši nivo - rekao je Novak.

Usledilo je pitanje da li ga je iznenadila dobra igra u polufinalu.

- Da i ne. Iznenađen sam kako sam se osećao na ovom meču. Ali, istovremeno imao sam, tako da kažem, slično iskustvo da se oporavim veoma brzo. Svaki igrač je drugačiji, a ja imam, naravno, uz pomoć tima, dobru sposobnost da se oporavim brzo. Ali, nisam mislio da ću igrati bez bola, a igrao sam bez bola i to me je definitivno iznenadilo -rekao je Đoković

Na kraju se osvrnuo i na frustraciju Serene Vilijams posle ispadanja u polufinalu

- Saosećam sa Serenom, ona je veliki šampion koji je inspirisao veliki broj tenisera. Možda je razočaravajuće za nju, ali odajem joj priznanje za sve što je uradila. Kada izgubite meč razočarani ste, ali treba gledati širu sliku, ko je ona i šta je sve postigla. Ona je je jedna od najvećih sportista na svetu. Drago mi je da sam igrao u njeno vreme i video tu veličinu - rekao je Novak.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.