NE BI BILO NEZASLUŽENO NI DA JE ZVEREV POBEDIO: Istakao Đoković posle meča!
Foto: EPA/Dave Hunt

zadovoljan je novak

NE BI BILO NEZASLUŽENO NI DA JE ZVEREV POBEDIO: Istakao Đoković posle meča!

Pod ovakvim oklonostima i uslovima sporo sam ušao u meč, trebalo mi je više vremena da se zagrejem za početak- kaže Novak

Objavljeno:

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan plasmanom u polufinale Australijan opena ali i da ne bi bilo nezasluženo i da je današnji četvrtfinalni meč dobio Aleksandar Zverev.

- Pod ovakvim oklonostima i uslovima sporo sam ušao u meč, trebalo mi je više vremena da se zagrejem za početak. Imao sam sreće da napravim brejk i da ode u 10 gemova, bilo je blizu u završnici. Posle toga sam se bolje kretao, ekstremno dobro servirao u drugom setu i mislim da sam napravio više as udaraca od njega, što je pravo čudo s obzirom na njegov način igre- rekao je Djoković posle meča.

Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena pošto je pobedio Zvereva sa 6:7, 6:2, 6:4, 7:6.

Zverev je u trećem i četvrtom setu imao brejk lopte koje nije uspeo da iskoristi, a Đoković je rekao da nemački teniser nije imao sreće.

Novak Đoković
foto: EPA/Dave Hunt

- U poslednjim poenima bili smo izjednačeni, bilo je toliko pritiska. Emotivan sam, posle velike borbe sam preživeo. Saši sve čestitke, nije imao sreće večeras. Loše sam ušao u treći set, rano sam izgubio svoj servis, pa u četvrtom isto. Vratio sam koncentraciju, da sve krene u pozitivnom pravcu. I da je on pobedio ne bi bilo nezasluženo kako se kretao, ovo je bio veliki izazov za obojicu- naveo je prvi igrač sveta.

Đoković je u trećem kolu imao problema sa povredom stomačnog mišića, a danas je pohvalio svog fizioterapeuta i medicinski tim.

- Nisam se mučio. Tokom karijere sam se nekoliko puta povlačio, dešavaju se povrede, ali kad imaš magične ruke fizija i medicinskog tima, ovde su izuzetni fizioterapeuti, pomogli su mi da se izvučem. To su velike stvari, oni te vrate, a tu su i treninzi i rad izvan terena- dodao je.

Đoković se deveti put plasirao u polufinale Australijan opena, čiji je rekorder sa osam titula. On će u 39. grend slem polufinalu igrati protiv ruskog tenisera Aslana Karaceva, koji je posle četiri seta pobedio Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Novak Đoković
foto: EPA/Dean Lewins

- Nisam gledao kako igra do ovog turnira. Veoma je snažan fizički, odlično se kreće, izvlači tu snagu. Ima odličan bekhend, to je ruska škola tenisa sa snažnim bekhendom. Dobro servira i motivisan je. Dimitrov se povredio, mnogo je povreda ove godine, nadam se da će se sve vratiti na nivo na koji smo navikli. Nismo imali mnogo treninga i zbog svega toga dolazi do velikog broja povreda- naveo je Đoković.

- Ostala nas je nekolicina, Karacev je sledeći protivnik nadam se dobrom meču- dodao je prvi teniser sveta.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.