AMERIKANCI SU NA NOVAKOV MEČ DOŠLI PIJANI I PROVOCIRALI GA SVE VREME! Ispričao Beograđanin koji je bio na tribinama
Foto: EPA/Morgan Sette

strašno

AMERIKANCI SU NA NOVAKOV MEČ DOŠLI PIJANI I PROVOCIRALI GA SVE VREME! Ispričao Beograđanin koji je bio na tribinama

On ističe da mu je posebno drago što su se srpski navijači predstavili kulturno i dostojanstveno

Objavljeno:

Na današnjem meču između Novaka Đokovića i Tejlora Frica, viđena je jedna neverovatna scena.

U toku meča je jedan od organizatora turnira saopštio publici da moraju da se isprazne tribine.

Atmosfera je tokom meče bila sjajna, publika je bila opredeljena jedni su navijali za Novaka dok su drugi bili na strani mladog Amerikanca.

Naravno da su na tribinama Rod lejver arene bili i srpki navijači.

Jedan od njih je u intervjuu za Blic ispričao kako su se ponašali navijači:

- Dok smo mi kulturno skandirali Srbiji i Novaku, američki navijači su, očigledno pripiti, došli da ga provociraju. Stalno su mu nešto dobacivali, pokušavali su da ga iznerviraju. Na kraju smo ih pobedili i na tribinama i na terenu, kaže za Boris Bujak, Beograđanin koji već četiri godine sa porodicom živi i radi u Melburnu i koji je sa još nekoliko stotina Srba bodrio Đokovića na tribinama “Rod Lejver arene”.

Australijan open
foto: EPA/Dave Hunt

On ističe da mu je posebno drago što su se srpski navijači predstavili kulturno i dostojanstveno i što su pokazali da znaju kako izgleda navijanje na teniskim terenima.

- Kompletna publika je bila protiv Novaka, nije mi jasno zašto, pošto je ovo “njegov” turnir. Samo smo mi Srbi i mala grupa Indijaca navijali za njega. A Amerikanci su posebna priča. Došli su očigledno pripiti i bili veoma nepristojni i nevaspitani, vrlo bezobrazni, očigledno im je bio cilj da provociraju Novaka. Nije ni čudo što je on u jednom trenutku žestoko reagovao. Sa druge strane, naši navijači su bili izuzetno kulturni, bodrili su Novaka bez ijednog incidenta. A, eto, bije na nas glas u svetu da smo ovakvi i onakvi... Zato mi je još draže što smo Amerikance pobedili i na tribinama i na terenu, ističe Bujak i dodaje da je posebno neobično bilo kada je Đoković vikao prema svom boksu:

- Samo smo ga u jednom trenutku čuli kako viče “Kaži! Čekam te pola sata”. Bilo je baš čudno. Bili smo smešteni na drugom kraju tribina pa nismo znali kome se obraća, ali očigledno je to bio neko iz njegovog tima ko zna srpski. Još jedna neobična situacija dogodila se u četvrtom setu, pri vođstvu Frica od 3:2, kada je meč prekinut da bi se ispraznile tribine zbog početka karantina.

- Bilo je to oko 23.30 po lokalnom vremenu. Naravno da smo znali da u ponoć počinje petodnevni karantin i nije nam bilo toliko neobično što su nam rekli da moramo napustimo tribine. Čudno da, naročito za sportske mečeve, ali ne i neobično, jer je Australija zemlja gde se pravila vrlo revnosno sprovode i poštuju. Međutim, Amerikanci nisu hteli da napuste tribine, jer je Fric tada bio u naletu. Bukvalno su ih redari opominjali da izađu i terali ih prema izlazima - ispričao je Bujak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.