DUŠAN LAJOVIĆ NAKON POBEDE: Nisam se osećao najbolje, ali pobeda je najbitnija!
Foto: EPA/Peter Schneider

Oseća se zadovoljstvo

DUŠAN LAJOVIĆ NAKON POBEDE: Nisam se osećao najbolje, ali pobeda je najbitnija!

Još jednom se videlo da je srpski teniser u dobroj formi

Objavljeno:

Dušan Lajović pobedio je Španca Pedra Martinesa i tako se plasirao u osminu finala na Australijan openu.

Još jednom se videlo da je srpski teniser u dobroj formi, a plasmanom među 16 ponovio je svoj najveći uspeh.

Logično je i da je Dušan po završetku meča bio jako zadovoljan.

- Iskreno, osećaj je fantastičan. Pre svega što bih rekao da u ovom trenutnu sa 'ne najboljim' tenisom sam uspeo da dođem u drugu nedelju grend slema, među 16 najboljih. Posle svega što smo imali na ATP kupu, ući u ovaj Australijan open nije bilo lako, drugačiji su uslovi ove godine, ali uspeo sam da se izborim sa tim. To mi je, kako da kažem, bio veliki 'bust' za samopouzdanje, pre svega to što sam uspeo da dobijem tri vezana meča. To će mi takođe značiti i za ostatak sezone - kaže Lajović.

Dušan Lajović
foto: EPA/Roman Pilipey

U toku drugog seta bilo je vidljivo da Španac ima problema sa povredom. Pitanje je bilo kako se on sam osećao u tim momentima.

- Iskreno, gore sam se osećao u prvom setu, s obzirom da je ovo prvi meč da sam ušao u meč sa normalnim ritmom i da sam igrao više od jednog-dva udarca. Jako sam se loše osećao sa osnovne linije, nikako nisam mogao da nađem tajming, stalno sam kasnio na bekhend strani. Pored toga, osećao sam se komotno u takvom meču, jer sam verovao čim nađem način da igram tenis, da ću imati šansu. Kad se on povredio, kad je počeo da ima problema sa servisom, malo sam se stagao, shvatio sam da ide u moju prednost to što duže igramo. Uspeo sam da prelomim taj drugi i treći set. Četvrti set, on se stvarno borio. Ne mogu da kažem tačno, ali razlika u brzini serve je bila oko 20 kilometara na sat kad je servirao fit i kad se povredio, ali se sa osnovne borio. Nije dao ništa do poslednjeg poena, nezgodan je. I na mreži je igrao dobro i nalazio rešenja, uvek je uspevao da me nađe na krivoj nozi. Što bi rekao Bred Gilbert "winning ugly", nisam se osećao najbolje ali sam uspeo da pobedim i to je najbitnije u današnjem danu - izjavio je on.

Za Dušana je ovo bio pomalo nezgodan meč jer je igrao protiv sasvim drugog tipa igrača u odnosu na prethodna dva na turniru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.