NADAL DAO OBJAŠNJENJE ZAŠTO JE ĐOKOVIĆ DOMINANTAN U MELBURNU: Španac analizirao gorku istoriju na Openu! (VIDEO)
Foto: EPA/David Crosling

ne podsećajte me...

NADAL DAO OBJAŠNJENJE ZAŠTO JE ĐOKOVIĆ DOMINANTAN U MELBURNU: Španac analizirao gorku istoriju na Openu! (VIDEO)

Rafi ovaj trofej izmiče od 2009.

Objavljeno:

Rafael Nadal je često pružao odlične partije na Australijan openu, ali samo ovaj Gren slem nije uspeo da osvoji više od jedanput, i to davne 2009.

Nakon toga je čak četiri puta stizao do finala, ali je dva izgubio tesno (od Novaka Đokovića 2012. i Rodžera Federera 2017.), a 2014. se povredio nakon vođstva od 1:0 u setovima, što je iskoristio Sten Vavrinka i uzeo trofej.

Povrede ga najčešće ometaju krajem sezone kada dolazi do "zamora materijala", ali je to za njega postalo simptomatično i na startu sezone, donosno na otvorenom prvenstvu Australije.

Rafael Nadal
foto: EPA/Andy Rain

Isto mu preti ove godine, a ni on sam ne zna zašto mu ovaj trofej tako dugo izmiče.

- Ne znam. Mislim da niko u istoriji nije osvojio svaki grend slem po dva puta. Imao sam veliku priliku 2014. godine. Povredio sam se tada. Bilo je teško. Dobru priliku sam imao i 2012, 2017. takođe. Jednostavno nisam uspeo, to je sve. Tačno je i da sam propustio nekoliko Australijan opena zbog povreda - istakao je Nadal.

"Biku sa Majorke" je zatim postavljeno pitanje kako je Đoković tako uspešan u Melburnu. Novinari su dobili iskren odgovor i objašnjenje.

- Ne znam. On je uspešan gotovo svuda. Naravno, na nekim turnirima se osećate bolje. Prirodno, kada pobeđujete stalno na jednom mestu, samopouzdanje raste. Kada se na to mesto vraćate, osećate se dobro - zaključio je Nadal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.