PROŠLE GODINE JE IGRAO FINALE PROTIV ĐOKOVIĆA: Dominik Tim nema sumnju ko je prvi favorit na Australijan openu!
Foto: EPA/ Lucas Coch

stavio ih ispred sebe

PROŠLE GODINE JE IGRAO FINALE PROTIV ĐOKOVIĆA: Dominik Tim nema sumnju ko je prvi favorit na Australijan openu!

Izuzeo je sebe iz grupe najvećih favorita

Objavljeno: 10:56h

Australijan open posle svih peripetija i odluke da se ne igra u tradicionalnom terminu u januaru, ipak će početi u ponedeljak.

Titulu u muškoj konkurenciji braniće Novak Đoković koji je prošle godine u maratonskom finalu posle preokreta pobedio Dominika Tima.

Austrijanac je pred početak prvog Gren slema sezone govorio o tome ko su najveći favoriti i ispred sebe i svih ostalih stavio Novaka i Rafaela Nadala.

Dominik Tim
foto: EPA/Andy Rain

- Ako se ti momci budu takmičili na turniru, onda su svakako favoriti za titulu. Njih dvojica su nešto ispred svih ostalih igrača, uključujući i mene. Pogotovo Novak. Osam puta je pobeđivao ovde u Australiji i svakako je glavni favorit da to učini i sada, nema sumnje - rekao je Tim.

On je ipak prošle godine stigao do prve Gren slem titule pošto je iskoristio diskvalifikaciju Đokovića u Njujorku i osvojio US open, što mu sada omogućava da igra lakše i sa više samopouzdanja u Melburnu.

- Dosta sam razmišljao o tom turniru, pogotovo u prvom delu karantina. Nije to bilo dobro, jer mislim da je to najbolji turnir koji sam ikada igrao. Naravno, titula na US opena je te loše misli ugušila, zato sada pokušavam da dozovem samo lepa sećanja i pozitivne momente iz prošle godine - zaključio je Tim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.