SRBIJA NE BRANI VIŠE TITULU: Naši teniseri ispali sa ATP kupa! U drami smo ostali bez polufinala!
Foto: Profimedia

ATP kup

SRBIJA NE BRANI VIŠE TITULU: Naši teniseri ispali sa ATP kupa! U drami smo ostali bez polufinala!

Novak ipak nije uspeo da povuče i ove godine ekipu ka završnici

Objavljeno: 07:48h

Srbija nije odbranila titulu sa ATP kupa. Naši teniseri nisu uspeli da se plasiraju u polufinale ovogodišnjeg takmičenja posle poraza o Nemačke u grupi, u meču koji je odlučivao o plasmanu među 4 najbolje selekcije.

Najpre je u singlu Dušan Lajović doživeo poraz od Jana-Lenarda Štrufa u jednom dramatičnom susretu 3:6, 6:3, 6:4.

Međutim, nadu našem timu u pobedu je dao Novak Đoković u drugom meču singla u kome je pobedio Aleksandera Zvereva posle preokreta 7:6, 6:2 i 7:5.

Tako da je na kraju morao da odlučuje meč dublova.

Srpski selektor Viktor Troicki i ostali članovi tima su se usaglasili da nas u dublu predstavljaju Novak i Nikola Ćaćić, dok je na suprotnoj strani bio tandem Zverev - Štruf.

I baš kao što je to bilo u mečevima singla, tako je bilo i u duelu parova - dramatično, neizvesno, uz požrtvovanost svih tenisera na terenu.

Nažalost, pobedu je ipak odneo nemački dubl 7:6, 5:7 i u super taj-brejku 10:7.

Novak Đoković, Nikola Ćaćić
foto: Profimedia

Nijanse su odlučile u prvom, dok je Srbija u drugom najveću šansu propustila u petom gemu, kada nije iskoristila četiri vezane brejk lopte.

Ipak, nova šansa je stigla u 11. gemu i tada su naši momci bili uspešniji. U narednom su potvrdili brejk i uveli meč u super taj-brejk.

Srbija je dobro otvorila i odlučujući period, povela sa 4:2, ali onda je stala. Nemačka je vezala šest poena zaredom, koja su na kraju i odlučila.

Uzvratili su naši momci sa četiri vezana poena, ali je Zverev iskoristio svoja dva servira i eliminisao aktuelne branioce titule.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.