TENISERI PUTOVALI SA ZARAŽENIM OSOBAMA U MELBURN! Iako negativni, njih 47 sada mora u strogi karantin!
Foto: EPA/JAMES ROSS

Australijan open u velikom problemu

TENISERI PUTOVALI SA ZARAŽENIM OSOBAMA U MELBURN! Iako negativni, njih 47 sada mora u strogi karantin!

U saopštenju se navodi i da su zaraženi član posade i dva putnika koji nisu igrači, ali će sportisti zbog puta sa njima morati u izolaciju

Objavljeno: 16:24h

Teniseri koji su čarter letom došli u Melburn iz Los Anđelesa moraće u strogi dvonedeljni karantin, jer su otkrivena tri slučaja pozitivnih na koronavirus u dva odvojena leta.

U dva aviona je ukupno bilo 143 putnika od čega 47 tenisera i teniserki. Ukupno troje njih je imalo pozitivan nalaz testa na Kovid-19, potvrdili su organizatori i direktor turnira Krejg Tajli.

U saopštenju se navodi i da su zaraženi član posade i dva putnika koji nisu igrači, ali će sportisti zbog puta sa njima morati u izolaciju.

- Umesto pet sati treninga na otvorenom u 'balonu', moći ćemo da treniramo samo u zatvorenom prostoru - požalio se na društvenim mrežama urugvajski teniser Pablo Kuevas, jedan od putnika tog leta.

Strogi karantin naređen je svim putnicima leta koji je dovezao tenisere i teniserke, kao i njihove stručne timove.

Australija je pristala da prihvati oko 1.200 tenisera i članova štabova koji treba da stignu u Melburn u 15 posebnih letova kako bi nastupili na prvom Gren slem turniru u sezoni, Australijan openu.

Među onima koji moraju da idu u samoizolaciju su Sloun Stivens, Viktorija Azarenka, Kei Nišikori, Marija Sakari...

To znači da neće moći ni da treniraju, što je veliki problem pred start turnira koji je zakazan za 8. februar. Mnogim teniserima i teniserkama ostaće tek poneki trening pred sami početak turnira.

A da stvar bude još gora, neki poput Nišikorija ranije su već preležali koronavirus, ali će svejedno morati u izolaciju.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.