POČELO JE: Polufinalistkinja izbačena sa Australijan opena zbog pozitivnog testa na koronu!
Foto: EPA/jason szenes

oštre mere stupile na snagu

POČELO JE: Polufinalistkinja izbačena sa Australijan opena zbog pozitivnog testa na koronu!

Jasno je već sada da organizatori neće imati nikakvih simpatija u ovim situacijama

Objavljeno:

Jedna od najpoznatijih svetskih teniserki, Medison Kiz, neće moći da učestvuje na Australijan openu.

Amerikanka je putem svog Instagrama objavila da je pozitivna bila na testu na koronavirus uoči polaska specijalnog aviona sa takmičarkama iz Los Anđelesa i da zbog toga ne može da igra na prvom Gren slemu u sezoni.

- Zdravo svima, želim samo da vas informišem da sam bila pozitivna na poslednjem testu pred put u Australiju. Veoma sam razočarana što neću igrati narednih nedelja, pošto sam naporno trenirala u pauzi između sezone i što znam da je Tenis Australija učinila ogroman napor da ovog turnira bude. U izolaciji sam kod kuće i držaću se svih mera predostrožnosti. Jedva čekam da nastupim na nekom narednom turniru. Hvala vam na podršci. Budite mi zdravi i sigurni - poručila je 16. igračica sveta.

Zbog pravila koja su uveli organizatori zbog mera prevencije protiv širenja koronavirusa, odlučeno je da do 16. januara svi učesnici Otvorenog prvenstva Australije moraju da stignu u tu zemlju i da naredne dve nedelje provedu u karantinu, a za njih su organizovani specijalni avionski letovi iz Barselone i Los Anđelesa, ali niko ne može da uđe na avion ukoliko ima pozitivan test na Covid-19.

Medison je najbolji rezultat u Australiji imala 2015. godine kada je stigla do polufinala.

Njen najbolji grend slem rezultat je finale US Opena 2017. Osvojila je pet trofeja u karijeri, a najviši plasman bilo joj je sedmo mesto 2016.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.