ĐOKOVIĆ PRVI PO ZARADI OVE GODINE: Novaku milioni, a šta bi tek bilo da nije bilo korone i diskvalifikacije!
Foto: EPA/Andy Rain

legla je lova

ĐOKOVIĆ PRVI PO ZARADI OVE GODINE: Novaku milioni, a šta bi tek bilo da nije bilo korone i diskvalifikacije!

Prvi teniser sveta Novak Đoković je 2020. godini zaradio više od 6,5 miliona dolara, uključujući i nagrade od uspeha u dublu

Objavljeno:

Đoković je osvojio Australijan open na kom je zaradio više od četiri miliona dolara, Dubai, Sinsisati i Rim.

Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

Nagrada bi bila veća da nije diskvalifikovan sa US opena u nenamernom incidentu meča sa Pablom Karenjo-Bustom.

Iza Novaka "stoji" Austrijanac Dominik Tim koji je osvojio US open. Tada je zaradio tri miliona dolara i kasnije tu cifru zaokružio na ukupnih šest miliona.

Sledi američka teniserka Sofija Kenan, pobednica Australijan opena, sa više od četiri miliona dolara, dok je Novakov veliki rival Rafael Nadal tek četvrti. Španac je u godini na izmaku zaradio 3,8 miliona dolara, od čega je 1,7 miliona nakon trijumfa na Rolan Garosu. Igrao je na samo sedam turnira, ali je uspeo da se ugura na vrh ove liste, ali daleko iza Đokovića, kome gleda u leđa i na ATP liste kao drugi.

Petu poziciju drži Rus Danil Medvedev sa 3,6 miliona dolara, osvajač Mastersa u Parizu i Završnog u Londonu. Iza redom slede Naomi Osaka iz Japana (3,3 miliona), Alesander Zverev iz Nemačke (3,2 miliona), Poljakinja Iga Švjontek (2,2 miliona), Rus Andrej Rubljov (2,2), dok Top10 tenisera i teniserki sa najviše zarada zatvara Grk Stefanos Cicipas (2,1 milion).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.