ATP NAGRADE ZA 2020-u: Novak igrač sezone, Rafa omiljeni među kolegama, Rodžer među navijačima!
Foto: EPA/Andy Rain

atp priznanja

ATP NAGRADE ZA 2020-u: Novak igrač sezone, Rafa omiljeni među kolegama, Rodžer među navijačima!

Andrej Rubljov je teniser koji je najviše napredovao

Objavljeno:

Novak Đoković je izabran za tenisera godine u izboru ATP-a, što je bilo i očekivano jer je oborio mnoge rekorde i završio godinu kao svetski broj jedan.

- Srbin je godinu završio na prvom mestu po rekordni šesti put u proteklih deset godina, posle odlične sezone u kojoj je osvojio četiri titule. Đoković je pobedio u prvih 26 mečeva u sezoni, osvojivši istorijsku osmu titulu na Australijan openu, a osvojio je i trofeje u Dubaiju, Mastersu Sinsinati i Mastersu u Rimu. Bio je finalista Rolan Garosa i polufinalista ATP Finalnog turnira - stoji u obrazloženju ATP-a.

Novak Đoković
foto: EPA/ JULIEN DE ROSA

- Sa 33 godine, šest meseci i 16 dana, Đoković je postavio rekord kao najstariji broj jedan na kraju godine, prestigavši Nadala koji je to uspeo sa 33 godine, pet meseci i 23 dana. Đoković je takođe izjednačio rekord idola iz dečačkih dana, Pita Samprasa, koji je šest godina zaredom, od 1993. do 1998. bio na vrhu muškog profesionalnog tenisa - dodali su iz ATP.

Među ostalim dodeljenim nagradama, Rafael Nadal je dobio onu za fer-plej koju dodeljuju kolege profesionalni teniseri, dok je Rodžer Federer izabran za omiljenog igrača glasovima navijača.

Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: EPA/Nic Bothma

Andrej Rubljov je izabran za tenisera koji je najviše napredovao u godini na izmaku, a 17-godišnji Karlos Alkaraz za novajliju godine.

ATP NAGRADE 2020.

Igrač sezone: Novak Đoković (Srbija) Dubl igrači sezone: Mate Pavić (Hrvatska) / Bruno Soareš (Brazil) Povratak godine: Vasek Pospišil (Kanada) Igrač koji je najviše napredovao: Andrej Rubljov (Rusija) Novajlija godine: Karlos Alkaraz (Španija) Nagrada "Stefan Edberg" za fer-plej: Rafael Nadal (Španija) Humanitarna nagrada "Artur Eš": Frensis Tijafo (SAD) Omiljeni igrač navijača: Rodžer Federer (Švajcarska) Omiljeni dubl navijača: Džejmi Mari i Nil Skupski (V. Britanija) Trener godine: Fernando Visente (trener Andreja Rubljova) Trenerska nagrada "Tim Galikson": Bob Bret (Australija) Novinarska nagrada "Ron Bukman": Kevin Mičel (Gardijan, V. Britanija)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.