IGRAČI SU HTELI PROMENE, NOVAK SE NIJE MEŠAO! Troicki objasnio kako je postao selektor i zašto je Zimonjić smenjen!
Foto: AP

revolucija

IGRAČI SU HTELI PROMENE, NOVAK SE NIJE MEŠAO! Troicki objasnio kako je postao selektor i zašto je Zimonjić smenjen!

Nole je glavni član - ipak kaže Troicki

Objavljeno:

Tenisku javnost u Srbiji je pre nekoliko dana potresla senzacionalna vest da je Viktor Troicki postao novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Još više prašine nakon toga podigao je dosadašnji selektor Nenad Zimonjić koji je objavio pismo u kom je rekao da je iznenađen smenom i načinom na koji mu je ona saopštena.

Viktor Troicki
foto: Profimedia

Sada se oglasio i sam Troicki i pokušao da objasni kako je došlo do velike promene.

- Možda sve izgleda da je iznenada, ali se ovo "krčkalo" već neko vreme. Igrači su bili ti koji su tražili da dođem na mesto selektora. Hteli su neku promenu i mislili su da sam ja najbolje rešenje. Naravno da sam ponosan što sam na čelu nacionalnog tima. Ovo je za mene ogromna čast i obaveza - počeo je Troicki, novi selektor Srbije, u izjavi za "Sportklub".

Nenad Zimonjić
foto: Beta/Saša Đorđević

Viktor je pohvalio rezultate ostvarene pod vođstvom Zimonjića.

- Ziki je fenomenalno radio svoj posao. Imali smo sa njim uspeha i u Dejvis kupu, osvojili smo ATP kup. Međutim, igrači su smatrali da je došlo vreme da neko drugi obavlja tu funkciju - kaže Troicki.

Troicki je objasnio i kakvu je ulogu imao prvi teniser sveta Novak Đoković u donošenju ove odluke.

Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

- Nole je glavni član i od njega nam zavisi dosta. On želi da polako prepušta mesto mlađima. Da ne bude zabune, nije rekao da se povlači ali videćemo kada može da igra. Naravno da će biti na raspolaganju. Moj posao je i da Novaka nagovorim da igra kada može. Nije se previše mešao u izbor selektora. Više je na mlađima koji su ovu promenu želeli. Bio je iznenađen ali mi je poželeo sreću jer su svi bili za to - rekao je Troicki.

Novi selektor je naglasio i da mu je cilj da na novoj funkciji ponovi najveći uspeh - osvajanje Dejvis kupa 2010. godine.

Dejvis kup reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

- Iskreno nadam se peharu i kao selektor. To bi bila fenomenalna stvar. Imamo neverovatnu grupu tenisera predvođenu Novakom Đokovićem, najboljim na svetu. Tu su i Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović. Uvek nas je krasila i sjajna atmosfera. I kao igrač, zbog bogatog iskustva, voleo sam da dajem savete. Sada će to biti još izraženije. Iskreno baš se radujem novom izazovu - kaže Troicki.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.