PODMUKLI UDARAC NOVAKOVOG PRIJATELJA: Nekada su igrali zajedno, a sada je Đokoviću zabio nož u leđa!
Novak Đoković, Foto: EPA/Julien De Rosa

bez podrške

PODMUKLI UDARAC NOVAKOVOG PRIJATELJA: Nekada su igrali zajedno, a sada je Đokoviću zabio nož u leđa!

- Prvi sam koji ću za reći da Savet nije savršen, ali treba verovati u njega, dati mu šansu - zaključio je Kevin Anderson.

Objavljeno:

Kevin Anderson je nekadašnji parnter Novak Đokovića u dublu i njegov prijatelj, ali se ne ponaša baš tako.

Naime, nakon što je savladao Dušana Lajovića, teniser iz Južne Afrike je udario po najboljem teniseru na svetu i njegovoj novoj organizaciji.

- Iskreno, verujem da ta dva organa (Savet igrača i PTPA) ne mogu da postoje zajedno. Osećam da mnogo toga mora da bude bolje, to sam oduvek govorio, ali mi smo upravo i 'iznutra' uspeli da se izborimo za mnogo toga. Nova uprava (ATP-a) ima uzbudljivu viziju, a kao članovi Saveta igrača kažemo im 'Podržavamo vas, ali definitivno očekujemo da nas provedete kroz ovo'. Ali, sa Novakom i Vasekom Pospišilom, s kojim je on to i pokrenuo, još nisam imao priliku da pričam o tome za šta se zalažu. Ne razumem ni koja im je dugoročna strategija, kako će da je sprovode. Mnogo je tu neodgovorenih pitanja - rekao je Anderson, koji je zajedno sa Đokovićem i Nadalom bio potpisnik protiv PTPA.

U pismu koje su pomenuti igrači potpisali, poziva se da teniseri ne pristupe PTPA, već da ostanu verni Savetu igrača pri Asocijaciji teniskih profesionalaca.

- Mislim da mi, igrači, uz toliko takmičenja, imamo prilično veliki izazov da razumemo šta se tačno dešava. A kako nedelje prolaze, nadam se da ćemo bolje shvatiti tu ideju koju oni zagovaraju i šta tačno predstavlja taj PTPA. Očigledno je da je mnogo igrača tu, ali kako će to udruženje da predstavlja tenisere? Imamo već članove Saveta koji predstavljaju igrače... Definitivno je ovo nepoznanica - istakao je Južnoafrikanac i dodao:

- Mislim da ne možete da budete na dve stolice, da sedite i u Savetu igrače i u PTPA. To mi deluje kontradiktorno. Prvi sam koji ću za reći da Savet nije savršen, ali treba verovati u njega, dati mu šansu - zaključio je Kevin Anderson.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.