ENDI MARI O ĐOKOVIĆU, SRBIMA I HRVATIMA: Nadam se da ćemo svi naučiti nešto iz ovoga!
Endi Mari, Foto: AP/Mark Baker

STAJE NAM NA MUKU

ENDI MARI O ĐOKOVIĆU, SRBIMA I HRVATIMA: Nadam se da ćemo svi naučiti nešto iz ovoga!

- Ako već jednom započnete sistem međunarodnih putovanja i takmičenja s igračima i stručnim štabovima iz svih delova sveta morate da budete sigurni da ste preduzeli sve potrebne mere da se ne bi ponovila situacija iz Zadra - rekao je između ostalog

Objavljeno: 14:13h

Slavni britanski teniser Endi Mari jedan je od onih koji se oglasio po pitanju nedavnih događaja u Zadru i otkazivanja finala Adria Toura zbog pozitivnog nalaza na koronavirus bugarskog tenisera Grigora Dimitrova.

Nakon mečeva u Beogradu turnir u organizaciji Novaka Đokovića se preselio u Zadar, a među pozitivnima na testiranju bio je i hrvatski teniser Borna Ćorić.

- Uvek sam imao dobar odnos s Novakom, ali kada pogledamo što se tamo događalo, nije delovalo dobro. Kada prolazimo ovakvo razdoblje važno je da najbolji svetski sportisti širom sveta pokažu da situaciju treba shvatiti izuzetno ozbiljno, uz sve predviđene mere socijalne distance. Ali tamo je bilo nekoliko igrača koji se nisu najbolje pridržavali pravila, što ne šalje pravu sliku o našem sportu, kada se ovako nešto dogodi. Nadam se da ćemo svi nešto naučiti iz ove situacije i shvatiti je ozbiljno jer se na kraju teniska sezona neće vratiti ako ćemo imati ovakve probleme i ako će teniseri raditi šta god požele - rekao je Mari za engleske medije i nastavio.

Endi Mari
Endi Mari foto: EPA/Rodrigo Jimenez

- Ako već jednom započnete sistem međunarodnih putovanja i takmičenja s igračima i stručnim štabovima iz svih delova sveta morate da budete sigurni da ste preduzeli sve potrebne mere da se ne bi ponovila situacija iz Zadra. Nadam se da neće biti puno pozitivnih rezultata, jer koliko sam shvatio u Hrvatskoj i Srbiji su se jako dobro nosili s koronavirusom. Ovo je lekcija koju svi zajedno treba da naučimo, sve shvatiti ozbiljno i koristiti sve sigurnosne mere - zaključio je 33-godišnji Murray, nekad najbolji svjetskji tenisač.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.