ĐOKOVIĆ SE KONAČNO OGLASIO O DIMITROVU: Ove reči čekale su se već dva dana!
Đokovići sa Dimitrovim, Foto: Srđan Stevanović

PROGOVORIO

ĐOKOVIĆ SE KONAČNO OGLASIO O DIMITROVU: Ove reči čekale su se već dva dana!

Izvršni direktor Adria Toura imao je šta da poruči

Objavljeno:

Virus Covid-19 je konstatovan Grigoru Dimitrovu, a potom odmah i hrvatskom teniseru Borni Čoriću, kao i kondicionom treneru bugarskog tenisera.

Tim povodom oglasio se izvršni direktor Adria tura Đorđe Đoković.

- Apsolutno je sva odgovornost na nama, želimo da zaštitimo svakog igrača i navijača. Mi smo apsolutno svakom iz organizacije rekli da ukoliko osećaju bilo kakve simptome moraju da nam prijave. Goran Ivanišević je u utorak imao temperaturu, odradio je test i bio negativan. Želeli smo Beogradu i Zadru da pružimo spektakl, žao nam je što se ovo desilo, ali ponavljam, sa naše strane je urađeno sve da zaštitimo sve aktere i gledaoce - rekao je izvršni direktor "Adria tura" Đorđe Đoković za TV Prva.

Javnost sa nestrpljenjem iščekuje i rezultate testiranja najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, koji se odmah odlučio da uradi test na koronavirus.

- Juče se vratio sa celom porodicom i svojim timom u Beograd, čekamo rezultate i bićete obavešteni - istakao je Noletov najmlađi brat.

Nole i Đole
Nole i Đole foto: Starsport©

O informaciji da je Bugarin Grigor Dimitrov odbio da se podvrgne testiranju tokom boravka u Beogradu i Zadru, Đorđe Đoković kaže:

- Nismo imali nikakvu informaciju da se oseća loše. Prijavio je povredu lakta, nije učestvovao u petak na egzibiciji u Zadru. Da smo imali bilo kakve indicije, poslali bismo ga na testiranje. Nažalost nismo i to se desilo. On nije pokazivao bilo kakve znake malaksalosti, zatražio je pomoć fizioterapeuta zbog povrede lakta. Prekinuo je trening zbog toga, ali nikakve simptome nije imao - otkrio je Đoković za TV Prva.

Da li su se teniseri testirali u Beogradu?

- Samo po potrebi je bilo. Svako ko je imao potrebu bio je testiran. Jedino je Dominik Tim imao obavezu da se testira, pred poletanje, jer tako nalaže zakon u Austriji. Bio je negativan i to je to, ostali nisu imali obavezu dok se ne pojave neki simptomi.

Na pitanje šta su preduzeli, kada su saznali kakva je situacija sa Bugarinom, direktor "Adria tura" je rekao:

- Mi smo od trenutka kada smo saznali za Dimitrova stupili u kontakt sa epidemiolozima, koji su nam rekli šta i kako dalje. Novak nijeimao obavezu da se testira, jer nije osećao nikakve simptome i sa porodicom se vratio u Beograd. Sa naše strane smo sproveli sve po zakonu i savetima epidemiologa - naglasio je Đorđe Đoković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.