INDIJAN VELS NIJE JEDINI: Otkazuju se i Mastersi u Majamiju, Monte Karlu, Rimu... Teniseri održali hitan sastanak!
Novak Đoković i Rafael Nadal posle prošlogodišnjeg finala Rima, Foto: AP/gregorio borgia

Neće biti tenisa do maja

INDIJAN VELS NIJE JEDINI: Otkazuju se i Mastersi u Majamiju, Monte Karlu, Rimu... Teniseri održali hitan sastanak!

Čini se da bi i naredna tri velika turnira mogli biti otkazani

Objavljeno:

Indijan Vels je otkazan, a šta će biti sa ostalim turnirima?! To je glavno pitanje koje muči i mučiće narednih dana i tenisere, i teniserke, i čitav teniski svet.

Kako sada stvari stoje, situacija ne deluje previše dobro s obzirom na brzo širenje koronavirusa koji sada ozbiljno ugrožava i neke naredne turnire.

Organizatori Indijan Velsa su povukli radikalan potez čim se pojavio prvi slučaj zaraženog koronavirusom, dok recimo na Floridi ima daleko više slučajeva zaraženih tom bolesti, pa se pod znak pitanja stavlja održavanje narednog Mastersa u Majamiju koji bi trebalo da se igra za 2 nedelje.

Prema pisanju "Marke", u Indijan Velsu je održan sastanak između tenisera i organizatora, a glavna tema je bila održavanje narednih Mastersa.

U Majamiju je već otkazan "Ultra Music" festival (25. mart), što znači da bi trebalo i turnir koji je na programu od 23. do petog aprila. Naredni turniri iz serije 1.000 su Monte Karlo, Madrid i Rim.

Velika je verovatnoća da će se Mastersi u Monaku i Rimu otkazati jer se nalaze na područjima na kojima je koronavirus rasprostranjen. Sa druge strane, Madrid bi trebalo da se odigra ako se situacija u Španiji ne pogorša.

"Marka" piše i tome i da su svi turniri u Kini pod velikim znakom pitanja i da bi Indijan Vels, odnosno Majami, mogli da se igraju u terminima Pekinga i Šangaja, odnosno posle US opena.

Za Monte Karlo i Rim čelni ljudi u tenisu za sada nemaju alternativu, što znači da bi u Barseloni, koja je turnir iz serije 500, mogli da se pojave najbolji teniseri sveta.

Kada je reč o drugom Grend slemu u sezoni – Rolan Garosu – za sada se ne planira odlaganje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.