ŠTA SE DEŠAVA SA POENIMA POSLE OTKAZIVANJA INDIJAN VELSA? Novak će, u stvari, proći odlično!
Novak Đoković će ostati prvi teniser na ATP listi, Foto: EPA/Ali Haider

Posledice odlaganja turnira

ŠTA SE DEŠAVA SA POENIMA POSLE OTKAZIVANJA INDIJAN VELSA? Novak će, u stvari, proći odlično!

Srpski teniser nije mnogo poena osvojio prošle godine i ovo mu je bila prilika da napravi dodatnu razliku, ali napravio ju je i bez obzira na to što je turnir otkazan

Objavljeno:

Teniska i sportska javnost su ostali zatečeni iznenadnom odlukom da se otkaže Masters u Indijan Velsu zbog koronavirusa koji se pojavio u južnoj Kaliforniji.

Organizatori su doneli radikalnu odluku da posle prvih slučajeva zaraženih na tom području ne rizikuju zdravlje tenisera, teniserki i gledalaca i zarad prevencije javnog zdravlja otkažu ovogodišnje izdanje prvog turnira u sezoni iz serije 1000.

Mnogi se sada pitaju kako će to uticati na bodove i poredak na ATP listi među teniserima.

Kako sada stvari stoje, teniseri koji su prošle godine osvojili poene na Indijan Velsu sada će ostati bez istih, iako nisu u prilici da ih brane, makar ako se ne utvrdi novi termin za održavanje ovog turnira.

To znači da će mnogi igrači ostati bez bodova, a najgore će proći oni koji su pre godinu dana dogurali najdalje.

Tako će prošlogodišnji šampion Dominik Tim ostati bez 1000 bodova, ali će zadržati treću poziciju sa minimalnom prednošću u odnosu na Rodžera Federera.

S druge strane Novak Đoković nije imao mnogo poena da brani i Indijan Vels mu je bio prilika da napravi dodatnu razliku u odnosu na prvog pratioca, Rafaela Nadala.

Srpski teniser je prošle godine eliminisan u 3. kolu od Filipa Kolšrajbera i osvojio je svega 45 bodova koje će sada izgubiti, ali više bodova od njega će izgubiti Španac koji je pre godinu dana igrao polufinale u Indijan Velsu i sada će ostati bez 360 bodova.

Na taj način će Đokovićeva prednost posle neodigranog Indijan Velsa porasti za još 315 poena.

Poredak prvih 5 igrača sveta bi trebalo ovako da izgleda:

1. Novak Đoković 10.175 2. Rafael Nadal 9.490 3. Dominik Tim 6.045 4. Rodžer Federer 6.030 5. Danil Medvedev 5.845

Na osnovu ovoga možemo već sada reći da bi Novak trebalo da bude siguran na prvom mestu ATP liste do 6. aprila bez obzira šta bude uradio na Mastersu u Majamiju koji je, za sada, prvi sledeći turnir koji bi trebalo da se održi, mada je usled najnovijih dešavanja i on pod znakom pitanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.