OTKAZAN INDIJAN VELS: Koronavirus odložio prvi Masters u sezoni!
Novak Đoković, Foto: AP

pomalo iznenađujuća odluka

OTKAZAN INDIJAN VELS: Koronavirus odložio prvi Masters u sezoni!

Nakon što su zabeleženi prvi slučajevi zaraženih, organizatori su doneli ovu odluku

Objavljeno: 08:43h

Masters u Indijan Velsu je otkazan zbog koronavirusa.

Epidemija koronavirusa sve više utiče na sport i sportske događaje, a ovo je, ako ne najveći, onda svakako najzvučniji sportski događaja koji je do sada otkazan zbog toga.

Najbolji teniseri i teniserke sveta neće se takmičiti na turniru u kalifornijskoj pustinji, pošto su organizatori rešili da zbog javnog zdravlja, zadravlja učesnika, navijača i publike otkažu turnir.

Ova odluka je doneta nakon što su u Južnoj Kaliforniji zabeleženi prvi slučajevi zaraženih koronavirusom koji se širi celim svetom.

- Suviše je veliki rizik za zdravlje stanovništva da se održi turnir ovakve veličine. Nije u interesu navijača, igrača i lokalnog stanovništva da turnir bude održan. Svi zajedno moramo da pokušamo da zaštitimo zajednicu od koronavirusa - rekao je doktor Dejvid Agus u zvaničnom saopštenju turnira.

- Razočarani smo što se turnir neće održati ali zdravlje i bezednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijama - poručio je direktor BNP Paribas opena, Tomi Has.

Na prvom Mastersu u sezoni je trebalo da učestvuje Novak Đoković koji je već bio stigao u Kaliforniju, ali sada će morati da menja planove.

Naredni turnir koji bi trebalo da se igra jeste Masters u Majamiju koji je na programu za dve nedelje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.