CRNI PETAK U MELBURNU: Raonić sklonio Cicipasa s puta Đokoviću, Grci imaju svoju heroinu, klinke igraju kao matore!
Stefanos Cicipas ni sad neće ući u završnicu Gren slema, Marija Sakari i Sofija Kenin blistaju u Melburnu, Foto: EPA/Lukas Coch/EPA/Rob Prezioso/EPA/Francis R Malasig

Australijan open 2020

CRNI PETAK U MELBURNU: Raonić sklonio Cicipasa s puta Đokoviću, Grci imaju svoju heroinu, klinke igraju kao matore!

Brojni favoriti su izleteli ovog dana sa Otvorenog prvenstva Australije

Objavljeno:

Crni petak je ovo bio za favorite u Melburnu, gde je nekolicina velikih imena u obe konkurencije završila takmičenje, a neki su poput Rodžera Federera jedva preživeli.

Počelo je sa eliminacijama bivših šampionki, Serene Vilijams od Kijang Vang, i Karoline Voznijacki, kojoj je ovo bio poslednji turnir u karijeri, od Ons Žabur iz Tunisa.

Potom je Marin Čilić kroz dramu u pet setova izbacio 9. nosioca Roberta Bautistu Aguta 6:7, 6:4, 6:0, 5:7, 6:3, dok je momak po imenu Tenis Sandgren u američkom okršaju takođe priredio iznenađenje i eliminisao Sema Kverija 6:4, 6:4, 6:4.

U ženskoj konkurenciji se dogodilo još jedno iznenađenje i priredila ga je 24-godišnja Maria Sakari koja je pobedila Medison Kiz 6:4, 6:4 za opštu ekstazu grčkih navijača na tribinama.

I onda je usledio najveći šok kada je devojčica od 15 godina po imenu Koko Gof izbacila prošlogodišnju šampionku Australijan opena, Naomi Osaku, što možemo okarakterisati kao najveće iznenađenje celog turnira.

U osmini finala njoj će protivnica biti njena sunarodnica, još jedna mlada igračica pred kojom je budućnost i koja je ostvarila rezultat karijere u Melburnu, a to je Sofija Kenin, koja je pobedila Ženg 7:5, 7:6.

Dakle, u ženskoj konkurenciji jedino iznenađenja nisu dozvolile Petra Kvitova koja je lako izašla na kraj sa Ekaterinom Aleksandrovom 6:1, 6:2, kao ni prva igračica planete Ešli Barti koja je pobedila Elenu Ribakinu iz Kazahstana sa 6:3, 6:2.

Iznenađenje dana u muškoj konkurenciji je sigurno eliminacija Stefanosa Cicipasa koji nije mogao da parira ubitačnim servisima povratnika na veliku scenu Miloša Raonića 7:5, 6:4, 7:6.

Time je takoreći Kanađanin crnogorskog porekla sklonio sa puta Đokoviću jednog od najtežih protivnika, mada kako igra u Melburnu ni on sigurno neće bit lak rival za srpskog tenisera ukoliko obojica prethodno dođu do četvrtfinala.

Fabio Fonjini ostvario je plasman u osminu finala pobedom nad Gvidom Peljom 7:6, 6:22, 6:3.

A u poslednjem meču dana smo videli spektakl u pet setova u kome se Federer spasio od ispadanja protiv Džona Milmana.

Australijan open, rezultati 5. dana:

Teniseri

Rezultati 5. dana kod tenisera
Rezultati 5. dana kod teniserafoto: Printscreen/flashscore.com

Teniserke

Rezultati 5. dana kod teniserki
Rezultati 5. dana kod teniserkifoto: Printscreen/flashscore.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.