FEDERER PREŽIVEO PAKAO PROTIV AUSTRALIJSKOG DIVA: Rodžer visio nad ambisom, Milman ga i uz trikove ispustio iz šaka
Foto: EPA/Lynn Bo Bo

Australijan open 2020

FEDERER PREŽIVEO PAKAO PROTIV AUSTRALIJSKOG DIVA: Rodžer visio nad ambisom, Milman ga i uz trikove ispustio iz šaka

Bio je na samom rubu rekorder po broju Gren slem titula

Objavljeno: 15:21h

Sprečeno je najveće iznenađenje na Australijan openu! Rodžer Federer je preživeo pakao u duelu sa domaćim teniserom Džonom Milmanom i posle bespoštedne borbe prsa u prsa u pet setova stigao do trijumfa - 4:6, 7:6, 6:4, 4:6, 7:6.

Ne da je Švajcarac bio na rubu eliminacije, nego se držao jednom rukom za ivicu ambisa i delovalo je da ništa ne može da spreči njegov poraz, ali onda se dogodilo čudo.

Rodžer Federer je bi na ivici poraza
Rodžer Federer je bi na ivici porazafoto: EPA/Scott Barbour

Kakav je to bio spektakl od meča na "Rod Lejver Areni" i obojici treba skinuti kapu zbog onoga što su priredili svima koji su gledali, a možemo reći da se iz gema u gem menjalo ko je bliži pobedi.

Australijanac je kao domaćin uz veliku podršku publike sa tribina sjajno otvorio meč i prvi stigao do brejka u prvom setu. Međutim, popustila mu je koncentracija na trenutak i Federer se vratio u igru.

Džon Milman je propustio šansu karijere
Džon Milman je propustio šansu karijerefoto: EPA/Scott Barbour

Ali nije to trajalo dugo, jer je usledio munjeviti ribrejk bez izgubljenog poena kojim je Milman poveo u setovima.

U drugom setu je viđena velika borba i nijedan teniser nije uspevao da napravi brejk, pa je odlučivao taj-brejk u kome je Federer rutinski odradio posao i izjednačio na 1:1.

Rodžer Federer
Rodžer Federerfoto: EPA/Scott Barbour

Slična priča se ponovila i u trećem setu, makar do same završnice kada je australijski teniser na svojoj koži osetio da se protiv šestostrukog šampiona mora biti u fokusu non-stop.

Pala mu je koncentracija u odsudnom desetom gemu seta, a iskusno je to iskoristio Švajcarac i napravio brejk kojim je osvojio drugi set i napravio preokret.

Džon Milman
Džon Milmanfoto: EPA/Scott Barbour

Posle toga je Milman opet zaigrao na sve ili ništa, više je rizikovao, ali je time i više dobijao. Čitav četvrti set je vršio pritisak na Rodžera i samo čekao na njegovu grešku koja se dogodila u sedmom gemu.

Napravio je brejk i potom uspeo da privede set kraju i izbori igranje petog odlučujućeg seta.

A tamo je bio meč za sebe. Drama!

Australijanac prvi stiže do brejka, ali odmah uzvraća švajcarski teniser ribrejkom. Novu priliku za brejk propustio je Milman pri rezultatu 3:3 i onda zatišje sve do taj-brejka.

Tu je tek nastala prava ludnica, a u jednom momentu se nije znalo za koga navija veći deo publike na tribinama. Da li za domaćeg igrača ili za legendu tenisa?!

1 / 6 Foto: EPA/Scott Barbour

Fenomenalno je Milman otvorio taj-brejk u petom setu koji se igra do 10 i na 2 razlike, stigao je čak do dva mini brejka prednosti i poveo 8:4 i imao dva servisa.

I taman kada je delovalo da je sve gotovo, da Federer ne može da se izvuče iz ovoga, usledile su Milmanove greške i poeni za trećeg nosioca koji je to potom iskoristio svoja dva naredna servisa za preokret.

A onda već prvu meč loptu na servis Australijanca iskoristio sjajnom bekhend dijagonalom, svojim zaštitnim znakom i stigao do pobede i plasmana u treće kolo.

Na kraju Milmanu nije dakle pomogao ni trik koji je koristio tokom meča da loptice pre servisa trlja o svoju mokru majicu kako bi bile vlažne i dobijale drugačiju putanju kada udare o podlogu, što nismo sigurni da je dozvoljeno.

No, ni to nema veze, pošto je u osminu finala otišao Federer koji će tamo igrati protiv Martona Fučovića iz Mađarske.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.