IVAN LENDL OTKRIO: Ovo je razlog za debakl Federera i Đokovića na US openu!
Ivan Lendl, Foto: EPA/Peter Klaunzer

MOŽE BITI

IVAN LENDL OTKRIO: Ovo je razlog za debakl Federera i Đokovića na US openu!

Sredinom jula, najbolji srpski i svetski teniser je posle pet sati borbe i isto toliko setova osvojio petu titulu na Vimbldonu

Objavljeno:

Bivši teniser Ivan Lendl, koji je osam puta osvajao titule na Gren slemu, smatra da je iscrpljujuće finale Vimbldona u kome su se sastali Novak Đoković i Rodžer Federer uzelo maha na US openu.

Sredinom jula, najbolji srpski i svetski teniser je posle pet sati borbe i isto toliko setova osvojio petu titulu na Vimbldonu, ali su od tada stvari loše krenule i za srpskog i za švajcarskog tenisera.

- Verujem da su Novak i Rodžer platili ovde u Njujorku ceh toga što su igrali onakvo finale na Vimbldonu. To finale je bilo fantastično, pre svega kada se gleda istorijiski značaj susreta. Rodžer da je osvojio 21. titulu, Novak bi ostao na 15. Šest je mnogo veće od četiri. Fizički, bio je to dug i iscrpljujuć meč, a oba tenisera su kasnije doživeli povrede ili se možda nisu u potpunosti oporavili. Sto puta mi je prošlo kroz glavu nešto što sam imao kada sam trenirao Endija Marija i kada je igrao sa Stanom Vavrinkom na Rolan Garosu 2017 u polufinalu. Oba su imali jake upale posle meča. Endijev kuk se upalio i od tog meča više nije bio isti. Sad je polako počeo da igra - rekao je Lendl za Eurosport.

Potom je pomenuo i Stena Vavrinku.

- Stan je skoro godinu dana bio van terena zbog povrede kolena i to mu se dogodilo baš na tom meču. Ono što se dešava u takvim mečevima je da igrači jedan drugoga guraju do krajnjih gramica, fizički i mentalno, tako da im ne ostane ništa posle toga i skloniji su zbog toga povredama - zaključio je bivši teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.