DŽON MEKINRO O ĐOKOVIĆU: Otkrio je šta to Novak nikad neće imati i šta srpski teniser nije želeo da prihvati!
Novak Đoković, Foto: AP/Eduardo Munoz Alvarez

ISTINA

DŽON MEKINRO O ĐOKOVIĆU: Otkrio je šta to Novak nikad neće imati i šta srpski teniser nije želeo da prihvati!

Jedan od onih koji se usudio da pravi haos na ATP turu je Danil Medvedev koji u Americi tokom leta igra sjajno

Objavljeno:

Slavni američki teniser Džon Mekinro odavno traži da mlađi igrači pokažu hrabrost i izazovu veliku trojku Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Jedan od onih koji se usudio da pravi haos na ATP turu je Danil Medvedev koji u Americi tokom leta igra sjajno. Plasirao se u dva finala, osvojio Masters u Sinsinatiju, a kao vrhunac došao je njegov plasman u polufinale US opena.

- Medvedev je tip igrača koji nam je neophodan, jedan od onih koji izaziva najveće igrače današnjice. Prihvatio je tu ulogu negativca raširenih ruku. Ne znam da li mu je to cilj u nastavku trke, ali on je primer kako nešto negativno može da se pretvori u pozitivno - rekao je Džon Mekinro.

Nekadašnji američki teniser uvek je izazivao pažnju na terenu i dodao je da je Rus prihvatio da ima drugačiju ulogu u odnosu na Novaka Đokovića.

- Potrebna nam je injekcija energije kada je reč o ličnosti u svetu tenisa. Potreban nam je taj nevaljalac! Novak nije bio spreman to da prihvati, on želi respekt koji uživaju Rodžer i Rafa. On to nema i verovatno nikad neće ni imati, uprkos svim herojskim podvizima u toku karijere. S druge strane, čini se da je Medvedev ulogu nevaljalca prihvatio i iskoristio je, što je krajnje neobično jer time na sebe stavlja dodatni pritisak, kao da kažete publici da još više bude protiv vas. To je zadivljujuće! Gledate publiku koja vam zviždi i kažete, “hvala vam, vi ste razlog što sam pobedio ne jednom, već dva puta”. To je hrabro. Mislim i da je Medvedev veoma pametan igrač. Ipak ne bi trebalo da potcenjuje moć publike - zaključio je Mekinro.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.