SRĐAN ĐOKOVIĆ REŠIO MISTERIJU: Zbog ovoga je Novak navijao za Hrvatsku!
Novak i Srđan Đoković, Foto: Beta/Branislav Božić

OBJASNIO JE

SRĐAN ĐOKOVIĆ REŠIO MISTERIJU: Zbog ovoga je Novak navijao za Hrvatsku!

Govorio je i o tome koliko je uticaj njegovog sina za Srbiju i kako je Novak Đoković jedan od najboljih ambasadora Srbije u svetu

Objavljeno:

Otac Novaka Đokovića, Srđan, gostovao je na RTS gde je pričao o najboljem teniseru sveta i o tome kako su Srbi predstavljeni u svetu.

Govorio je i o tome koliko je uticaj njegovog sina za Srbiju i kako je Novak Đoković jedan od najboljih ambasadora Srbije u svetu.

- Novak je neko ko predstavlja Srbiju i Srbe onakve kakvi jesu, a ne neki genocidan narod kako neki sa zapada pokušavaju da nas predstave - rekao je Srđan Đoković.

Srđan Đoković
Srđan Đoković foto: Printscreen/RTS

Mnogo je polemike u javnosti izazvala izjava najboljeg svetskog tenisera da je na Svetskom prvenstvu u Rusiji navijao za Hrvatsku.

- To je domaće vaspitanje. Nema uspešnog društva bez uspešne porodice. Nama su urušili porodicu i zato nam se mnogo toga lošeg dešava. Pa, kakav je to problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa, oni su naše komšije. To su njegovi prijatelji, ti fudbaleri hrvatske reprezentacije. On je navijao za svoje prijatelje. Moramo da prestanemo sa tim konfrontacijama više. Sećate se kada su pre nekoliko godina bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, on nije pomogao samo Srbiji, nego i Hrvatskoj i Bosni. To je za njega bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. Ne možemo drugačije da se ponašamo. Kada je hteo da se ženi, došao je i rekao, "Tata, ja se ženim. Svadba će biti na Svetom Stefanu". Kažem, "zašto, sine, Sveti Stefan? Pa, tvoj grad je Beograd, tvoja zemlja je Srbija". On mi odgovara: "Molim?! Pa, jesi li mi ti ceo život govorio da je to jedna zemlja i jedan narod?" Dokle više raslojavanja i problema. Ne možemo više da se oslanjamo na te političare koji huškaju narod jedne na druge. Ne, mi smo jedno i tako treba da bude i da ostane. Jedino na taj način mi možemo dalje. Mi smo mali. Imali smo sreću da živimo u velikoj, prelepoj Jugoslaviji. Bili smo priznati i poznati u čitavom svetu. Naš crveni pasoš je bio fantastično priznat svuda u svetu. To više nije slučaj, sada smo se rasparčali na nekoliko malih državica koje niko ne poznaje niti obraća pažnju na nas. Jedini način da se mi vratimo na pijedestal je da se mi ujedinimo. Neka se svako moli svom bogu u svojoj kući, a kad izađemo napolje hajde da se rađamo, da radimo zajedno, da napredujemo i kao narod i kao region. Jedino tako će nas uvažavati i Zapad i Istok, ceo svet - dodao je Đokovićev otac.

Novak Đoković sa hrvatskim reprezentativcima
Novak Đoković sa hrvatskim reprezentativcima foto: Printscreen/Instagram/ivanrakitic

Usledilo je pitanje novinarke da li će se Novak jednog dana vratiti u Srbiju.

- Naravno da hoće. Nole će svoju užu i širu porodicu sigurno jednog dana preseliti u svoj rodni grad, svoj Beograd - zaključio je Srđan Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.