NOVAK PROGOVORIO O ODNOSU SA OCEM: Pokušali smo, ali nije uspelo! Više sam delio s trenerom nego sa njim!
Novak Đoković sa ocem Srđanom na utakmici, Foto: Beta

Nije mu bilo lako

NOVAK PROGOVORIO O ODNOSU SA OCEM: Pokušali smo, ali nije uspelo! Više sam delio s trenerom nego sa njim!

Srpski teniser se između ostalog dotakao i odnosa koji je imao s roditeljima tokom perioda odrastanja i sazrevanja

Objavljeno:

Novak Đoković je u intervjuu koji je dao Džeku Šetiju, pričao o svojoj porodici, o svom braku i odnosima koji vladaju u tim relacijama.

Mnogo puta je najbolji teniser sveta isticao kako da mu nije bilo roditelja i porodice nikada ne bi došao dotle dokle je stigao i da su oni rizikovali sve zbog njega.

U taj deo rizika spadalo je i vrlo rano razdvajanje od njih, kao i mnogo drugih odricanja, pa je jasno da u nekim važnim godinama za život najbolji srpski teniser nije imao kome da se obrati kada je trebalo.

Novak Đoković kaže da su mu nedostajali razgovori sa ocem u tinejdžerskim godinama
Novak Đoković kaže da su mu nedostajali razgovori sa ocem u tinejdžerskim godinamafoto: Saša Pavlić Koky

- Počeo sam mnogo da putujem sa nekih 16, 17 godina, uglavnom sa trenerom i nisam imao toliko vremena da ulazim u dublje konverzacije sa ocem, a bilo je tema o kojima je trebalo da se razgovara u tinejdžerskim godinama, kada se pojavljuju mnogi izazovi i dešavaju promene. Toliko sam bio u tenisu da nisam imao vremena ni za školske aktivnosti - rekao je Novak.

Samim time što nije bio u prilici da bude sa ocem Srđanom, njih dvojica tada nisu ni mogli da razgovaraju o temama o kojima se u to doba odrastanja obično priča.

Srđan i Dijana Đoković
Srđan i Dijana Đokovićfoto: Profimedia

- Sećam se da sam više stvari delio sa svojim trenerom i da mi je otac rekao da ne treba to da radim sa njim jer nikada to nismo radili. Pokušali smo, ali nije uspelo. Razumeo je da treba da imam ljude koji su mi bliski i koji mogu da utiču na mene na raznim nivoima. To mi je pomoglo da se razvijem.

Ipak, bez obzira na razdvojenost, Novak ističe da je na kraju ipak mnogo toga naučio od svojih roditelja.

- Nastavljam da učim od njih. Mnogo sam naučio i od svoje teniske majke (Jelena Genčić prim. aut.). Sve to mi je pomoglo da budem otvorenijeg uma i razumevanja. Očigledno, prošao sam kroz faze i kroz procese učenja i suočavanja sa emocijama - zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.