AKO NE MOŽE ĐOKOVIĆ, MOŽE LAJOVIĆ: Dušan Silni ukrotio Medvedeva za prvo finale Mastersa u karijeri!
Dušan Lajović, Foto: EPA/Sebastien Nogier

MASTERS U MONTE KARLU

AKO NE MOŽE ĐOKOVIĆ, MOŽE LAJOVIĆ: Dušan Silni ukrotio Medvedeva za prvo finale Mastersa u karijeri!

Malo je falilo da ruski teniser bude koban i za drugog srpskog predstavnika u Kneževini

Objavljeno:

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu.

On je u polufinalu savladao Rusa Danila Medvedeva sa 2:0 po setovima 7:5, 6:1. Malo je falilo da ruski teniser bude koban i za drugog srpskog predstavnika u Kneževini, međutim Lajović je pokazao karakter i načinio čudo. Zanimljivo je da Srbin na turniru nije izgubio nijedan set, a redom su padali Malek Žaziri, David Gofan, Dominik Tim, Lorenco Sonego i konačno Medvedev. Meč protiv Rusa je trajao 95 minuta.

Nije izgledalo da će srpski teniser uspeti da napravi uspeh karijere. Rus je odmah u drugom gemu prvog seta oduzeo servis Lajoviću i poveo sa 3:0. Međutim, to nije pokolebalo Dušana Silnog. U trenutku kada je Medvedev servirao za set, probudio se srpski teniser i uspeo da vrati jedan brejk. Do kraja seta, još dva puta je oduzeo servis rivalu za preokret i osvojen prvi set od 7:5.

Razgoropađeni Lajović je nastavio da melje Medvedeva i u drugom setu. U prvom i trećem gemu je napravio, ispostaviće se, ključne brejkove za ubedljivo vođstvo od 4:0. Uspeo je Rus samo da osvoji jedan gem na svoj servis dok je sjajnu pobedu Lajović ostvario brejkom u sedmom gemu za 6:1 i plasman u prvo Masters finale u karijeri u kome će se sastati sa boljim iz duela Rafaela Nadala i Fabija Fonjinija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.