NJUJORK TAJMS O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Čak i kad je daleko od Srbije, on je nacionalni ponos i sportski svetac!
Novak Đoković, Foto: EPA/Julian Smith

ONI PIŠU O NJEMU

NJUJORK TAJMS O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Čak i kad je daleko od Srbije, on je nacionalni ponos i sportski svetac!

Za Srbe koji žive u Australiji, Đoković je sportski heroj koji ih povezuje sa njihovom kulturom i tradicijom

Objavljeno:

"Njujork tajms" je objavio opširan tekst o Novaku Đokoviću koji trenutno bije bitke na Australijan openu.

Američki list je podsetio na situaciju koja se desila prošle godine. Posle jednog treninga, srpski teniser je iz publike izvukao dečaka Novaka Pokrajca (ime je dobio po Đokoviću) sa kojim je odigrao nekoliko poena. Pobedio je mlađi Novak.

Dva Novaka su se sastala i ove godine u Melburnu i ponovo je slavio mlađi Novak. Za nagradu je dobio zagrljaj i potpisanu majicu od Đokovića, a mladi imenjak je svetskom broju jedan darovao potpisanu zastavu Srbije, navedeno je u tekstu "Njujork tajmsa".

U tekstu se takođe navodi da je za Srbe Đoković sportski svetac, a da se u Melburnu njegov duh promalja čak i kada teniski tereni miruju tokom godine. U kancelariji nedeljnika "Serbian Voice" smeštenoj u zapadnom delu Melburna jedan zid služi kao svetilište za slavne srpske istorijske ličnosti, od svetaca, Vuka Karadžića, Nikole Tesle i Đokovića.

- Posle rata, nije bilo lako reći: "Ovde smo". Kada gledate filmove, Srbi su uvek loši momci. Sada možemo da kažemo da imamo najboljeg tenisera na svetu. To nas čini ponosnim - rekao je Željko Prodanović, urednik u nedeljniku "Serbian Voice" za "Njujork Tajms", dok je vlasnica lista Živana Jovanović istakla da joj se sviđa što Đokovića slava nije promenila.

"Njujork tajms" takođe piše i o vlasniku restorana "Mediteraneo" Majklu Popoviću koji je zbog Đokovićeve odluke da jede vegansku i bezglutensku hranu u meni uvrstio i ta jela iako je poznat po šniclama i morskim plodovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.