NOVAK STEGAO BROJANICU KAD SU GA PITALI O SRBIMA I CRKVI: Ima to jedno mesto, nisam tu bio nekoliko godina...
Novak Đoković, Foto: EPA/Julian Smith

DA SE NAJEŽIŠ

NOVAK STEGAO BROJANICU KAD SU GA PITALI O SRBIMA I CRKVI: Ima to jedno mesto, nisam tu bio nekoliko godina...

Novinare je zanimalo da li ima kontakt sa srpskim navijačima uz podsećanje da je tako pre nekoliko godina imao susret sa grupom Srba sa kojom se družio

Objavljeno:

Prvi reket sveta Novak Đoković ima veliku podršku srpske dijaspore svaki put kad igra na Australijan openu.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: Printscreen/Youtube

Nakon što je savladao Congu, novinare je zanimalo da li ima kontakt sa srpskim navijačima uz podsećanje da je tako pre nekoliko godina imao susret sa grupom Srba sa kojom se družio, kao i koja mesta posećuje u Melburnu.

- Ima mesto gde se sakupljaju Srbi, Lajgon Lodž u Lajgon ulici, trebalo bi da odem tamo. Nisam bio tu nekoliko godina. I drugi srpski teniseri idu tamo. Srpska crkva je mesto gde idemo da vidimo Srbe. Pravoslavna Nova godina je između 13. i 14. januara, a naš Božić je 7. januara i to je vreme kada idem u crkvu ukoliko mi obaveze to omogućavaju. Zahvalan sam što imam veliku podršku od srpskog naroda u Australiji, veoma su glasni i to pomaže - uz osmeh je rekao Đoković.

On je takođe istakao da voli da vidi srpski narod gde god da se nalazi.

- Veoma volim da vidim ljude iz moje zemlje, gde god da odem, pokušavam da se sretnem sa nekim ljudima, bez obzira na to da li je u pitanju mala ili veća populacija Srba. Da razmenimo reči, da ih pozovem da gledaju moje mečeve. Da negujemo našu kulturu i tradiciju. Ja i još nekoliko uspešnih srpskih sportista u svetu imamo odgovornost za to, da prezentujemo zemlju na pravi način. I posebno za ljude koji žive u Australiji nemaju mnogo prilike da budu u Srbiji i daleko su od kuće, i za njih je predivno što mogu da me gledaju ovde, kao i druge tenisere iz Srbije - dodao je srpski teniser.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.