NOLE SE VRATIO! ĐOKOVIĆ U FINALU VIMBLDONA! Posle 2 dana prvoklasne drame srušio je Rafu Nadala! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Vimbldon 2018

NOLE SE VRATIO! ĐOKOVIĆ U FINALU VIMBLDONA! Posle 2 dana prvoklasne drame srušio je Rafu Nadala! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa današnjeg nastavka meča na Centralnom terenu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 16:56h

Novak Đoković se vratio! Novak Đoković je ponovo u finalu Gren slema! Novak Đoković će se boriti za titulu na Vimbldonu!

Srpski teniser je u još jednom epskom meču protiv Rafaela Nadala slavio u pet setova 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8 posle više od 5 sati borbe koja je trajala 2 dana.

Kakav je ovo bio meč, sudar dvojice titana, koji je trajao u suštini dva dana! Kapa dole za obojicu tenisera koji su i u petak i u subotu priuštili publici i ljubiteljima tenisa još jednu međusobnu epsku bitku, a na kraju kao jači iz nje izašao je Srbin.

Duel koji je započet u petak uveče, ali je prekinut posle tri spektakularno odigrana seta zbog londonskog zakona o zabrani održavanja sportskih događaja posle 23 časa po lokalnom vremenu, nastavljen je danas i opet je bila vrhunska drama na terenu, borba do krajnjih granica dva majstora "belog sporta".

Novak Đoković tokom meča protiv Nadala
Novak Đoković tokom meča protiv Nadala foto: Reuters

Podsećamo u petak je susret bio prekinut pri vođstvu Đokovića od 2:1 u setovima i odlučeno je da bude nastavljen u subotu, a kakav je to nastavak samo bio.

Ako je ono što su pokazali u petak bio vrhunski tenis, onda je ovo danas bio kosmički, pogotovo u petom odlučujućem setu koji je završen tek posle 18 odigranih gemova i to kakvih.

Rafael Nadal i Novak Đoković odigrali su još jedan spektakularni meč
Rafael Nadal i Novak Đoković odigrali su još jedan spektakularni meč foto: EPA/Nic Bothma

Nije dobro počeo ovaj nastavak po srpskog tenisera, koji je propuštao velike šanse koje su mu se ukazivale, i maltene poklanjao poene i gemove Nadalu. Nikako nije koristio brejk lopte, dok je na drugoj strani Španac svaku svoju priliku iskoristio i apsolutno zasluženo osvojio četvrti set i izborio odlučujući peti.

A tamo sva moguća drama, pogotovo od trenutka kada je postalo jasno da će na kraju presuditi nijanse i da će se igrati na razliku. U tih nekoliko poslednjih gemova, i jedan i drugi su se spektakularnim udarcima i poenima vadili sa ivice ambisa.

Novak Đoković je u prvom Gren slem finalu još od US opena 2016. godine
Novak Đoković je u prvom Gren slem finalu još od US opena 2016. godine foto: Reuters

Novak je prvo spasio tri-brejk lopte za Nadala u gemu od 10 minuta, pa je onda Rafa spasio jednu meč, loptu. Usledio je Đokovićev lako dobijeni gem, i onda pad kod španskog igrača, tri vezane meč-lopte za Srbina i odmah koristi prvu za novo finale Vimbldona u karijeri.

Trostruki šampion Otvorenog prvenstva Velike Britanije imaće šansu da osvoji i četvrti trofej, u duelu protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike, koji je takođe odigrao iscrpljujući meč u polufinalu, koji je sa 6 sati i 41 minutom najduži u istoriji Centralnog terena na Vimbldonu.

Velike ovacije za Novaka Đokovića i Rafaela nadala posle epskog meča
Velike ovacije za Novaka Đokovića i Rafaela nadala posle epskog meča foto: Reuters

Da ne zaboravimo da pomenemo da je ovo Đokoviću prvo finale Gren slema još od US opena 2016. godine.

Kako je tekao prvi deo 52. međusobnog obračuna dva svetska asa možete pročitati OVDE.

Sva dešavanja sa današnjeg nastavka meča na Centralnom terenu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

10:8 - GOTOVO! Novak Đoković je u finalu Vimbldona! Srpski teniser je uspeo da iskoristi drugu meč loptu i stigne do pobede posle pet setova borbe.

9:8 - Odlično, sada nije bilo drame i mučenja u gemu na servis Srbina, relativno nešto lakše dobijen nego neki prethodni.

Ukupno se do sada igra računajući i u petak odigrana tri seta, 5 sati i 11 minuta.

8:8 - Sada se Španac spasio sa ivice poraza! Imao je Novak meč-loptu, ali tri odlična servisa "bika sa Majorke" i dolazi do izuzetno važnog gema za njega.

8:7 - Spasio se Novak sa ivice ambisa! Auuuh, kakav gem i koliko važan. Tri brejk lopte je spasio srpski teniser, a potom iskoristio tek četvrtu gem loptu na svoj servis. Čitav poen je trajao skoro deset minuta, a broj vrhunskih poena je nemoguće reći.

7:7 - Pritiska Novak Nadala na njegov servis, ponovo je bilo tesno, ali Rafa kada je najvažnije odigrava najbolje.

7:6 - Vrlo dobro odigran gem na servis srpskog tenisera. Opet je sada pritisak prebačen na Španca.

6:6 - Fantastični sada udarci i poeni španskog tenisera.

6:5 - Osvaja gem na svoj servis srpski teniser, lakše nego prethodni i to je ono što mu je trebalo.

5:5 - Opasna je situacija sada bila i po Nadala, doduše bez brejk lopte za Novaka, ali je vodio 30:0, međutim, sada Španac pokazuje svoju mentalnu snagu.

5:4 - Dobro je! Spasio je Novak dve uzastopne brejk-lopte! Imao je Nadal 40:15 na servis srpskog tenisera, ali odlični servisi i potom odigrani poeni našeg asa, nisu dozvolili prvi brejk u petom setu.

4:4 - I opet ista priča kao u prethodnom setu. Novak je imao priliku za brejk i opet je nije iskoristio, a onda se Rafa izvukao iz neugodne situacije i došao do izjednačenja u gemovima.

4:3 - Odličan gem za srpskog tenisera, čuva svoj servis.

3:3 - Sa dva asa u ovom gemu, Španac lako osvaja novi gem.

3:2 - I Đoković je prilično siguran na svojim servisima u petom setu.

2:2 - Nadal deluje nedodirljivo u ovim trenucima kada servira.

2:1 - Novi gem za srpskog tenisera.

1:1 - Rafa igra sa puno samopouzdanja u odlučujućim poenima.

1:0 - Ovo je trebalo srpskom teniseru sada. Ubedljivo osvojen prvi gem u petom setu bez izgubljenog poena.

IV SET

3:6 - Rafale Nadal se vratio i izjednačio u setovima. Skupo plaža Đoković svoje propuštene prilike. Sada je imao šansu sa tri vezane brejk-lopte da vrati ribrejkom, ali je sve propustio i na kraju je Španac osvojio gem.

Đoković ima očajan procenat dobijenih brejk-lopti 3 od 18.

3:5 - BREJK! I u najgorem momentu Novak je opet popustio i dozvolio Nadalu da mu oduzme servis i dođe u priliku da servira za izjednačenje u setovima.

3:4 - Uspeva Rafa de prekine sada ovu Đokovićevu seriju od tri uzastopno osvojena gema.

3:3 - Okrenula se situacija na terenu u ovim trenucima. Bilo je potrebno malo vremena srpskom teniseru da se "opasulji" i shvati šta se događa, a potom da skupi snagu i krene da uzvraća protivniku.

2:3 - BREJK! Evo ga! Uzvraća Đoković španskom teniseru i oduzima mu gem na njegov servis, pomalo neočekivano s obzirom na to da je u ovim trenucima Nadal bio prilično dominantan na terenu.

1:3 - Konačno! Novak osvaja prvi gem u nastavku meča i to veoma lako bez izgubljenog poena. Bilo mu je potrebno ovo da bi vratio malo samopouzdanje.

0:3 - Nadal sada furiozno deluje na terenu, skočilo mu je samopouzdanje posle dobijenog prvog gema u setu i leti prosto, a udarci su mu milimetarski precizni. Novak se uopšte ne snalazi.

0:2 - BREJK! Posle iscrpljujućeg prvog gema u meču, sada je srpski teniser odigrao prilično slabo gem na svoj servis i to je iskoristio Španac da dođe odmah na startu nastavka do brejka.

0:1 - Prvi gem u nastavku meča ove subote je trajao i najduže od svih u meču, računajući i one igrane u petak uveče. Posle više od 15 minuta igre Nadal je uspeo da osvoji gem na svoj servis, iako je Novak imao dve brejk lopte.

14.10 - Na tribinama ovaj meč posmatraju i britanske princeze, supruge prinčeva Vilijama i Harija, Kejt Midlton i Megan Markl.

Britanske princeze Kejt Midlton i Megan Markl na tribinama
Britanske princeze Kejt Midlton i Megan Markl na tribinama foto: Printscreen/Sport klub1

13.50 - Dakle podsećamo, u trenutku kada je prekinut meč posle nešto više od tri sata igre, rezultat je bio 6:4, 3:6, 7:6 za Novaka Đokovića.

Novak Đoković uzvraća udarac Nadalu tokom meča u petak uveče
Novak Đoković uzvraća udarac Nadalu tokom meča u petak uveče foto: Reuters

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.